Vormgever

Vormgever

Je bruist van de ideeën en werkt graag met je handen. Je hebt discipline, doorzettingsvermogen en een passie voor theater, maar je wilt je niet beperken tot één vakgebied. Je houdt van ontwerpen, maken, bouwen en creëren.

Bij de opleiding Vormgever ontwikkel je je in vier jaar tijd als beginnend kunstenaar. Dat doe je via decor, grime, kostuums, tekenen en schilderen, maquettes, film en fotografie en digitaal ontwerpen. Je leert denken in mogelijkheden en jouw creativiteit en eigenheid omzetten in een ontwerp. Dit ontwerp voer je vervolgens zelf, of met een team, uit. Hoe dat moet leer je op school, in de praktijk op bijzondere stageplaatsen én binnen ons eigen theatergezelschap Vers Vlees. De MBO Theaterschool is de enige mbo-opleiding in Nederland met een eigen theatergezelschap bestaande uit acteurs, technici én vormgevers! Binnen dit gezelschap werk je samen met de acteurs en technici van de MBO Theaterschool.

 “Ik zocht een uitdagende en praktijkgerichte opleiding. Het ging mij om het creatieve, iets maken vanuit mijzelf.”

Passie & doorzettingsvermogen

De MBO Theaterschool leidt open, maatschappelijk betrokken jonge mensen op die boeiend zijn om naar te kijken en luisteren. Tijdens je opleiding moet je je open durven stellen voor nieuwe ervaringen en onbekende werelden. Durven te stralen én te falen. Jij bent immers de regisseur van je eigen leren en leven. Je hoeft dan ook niet alles te kunnen als je begint. Maar je moet wel alles uit jezelf en de opleiding willen halen, een enorme drive hebben. Daarbij mag je van je docenten verwachten dat zij alles uit zichzelf halen om jou te voeden, inspireren, bevragen en uit te dagen. Samen zoeken jullie naar antwoorden op vragen als Wie ben ik, wat wil ik bereiken en hoe kom ik daar? Beleving, passie, nieuwsgierigheid, zelfdiscipline, ondernemingsgeest en zelfvertrouwen zijn dé factoren om te ontwikkelen en leren.

Klik hier voor de toelatingseisen voor de opleiding Vormgever.

Theaterschool

Dé plek waar acteren, techniek en vormgeving samenkomen!

Meer informatie

Vormgever lesprogramma - vormgever

Lesprogramma

Vormgever (Mediavormgever Art & Design) is een vierjarige mbo-opleiding op niveau 4…

Lees meer

studenten

Procedure en kosten

Het wettelijk verplichte lesgeld voor jongeren vanaf 18 jaar…

Lees meer

Docententeam

Alle docenten van de MBO Theaterschool zijn naast hun docentschap actief als..

Lees meer

Schrijf je nu in voor de opleiding Vormgever!

 

Inschrijven