mboproject-2021-02-05_lowres-101-0108.jpg

Opleiding

Vormgever

Bij de opleiding Vormgever ontwikkel je je in vier jaar tijd als beginnend kunstenaar. Je oefent je skills in diverse specifieke lessen zoals ontwerpen, decor, grime, kostuum, 2-D technieken en crossmediaal ontwerpen (digitaal werken). Tijdens de opleiding leer je denken in mogelijkheden. Je leert eigen ideeën om te zetten in een ontwerp.

Open Minded

De MBO opleiding van Rotterdam!

Nieuwsgieirg

De MBO opleiding van Rotterdam!

Creatief

De MBO opleiding van Rotterdam!

mboproject-2021-02-03_lowres-7-2880.jpg

De opleiding

Je oefent je skills in diverse specifieke lessen zoals ontwerpen, decor, grime, kostuum, 2D technieken en crossmediaal ontwerpen (digitaal werken). Tijdens de opleiding leer je denken in mogelijkheden. Je leert jouw eigen ideeën om te zetten in een ontwerp. Dit ontwerp voer je vervolgens zelfstandig of in een team uit. Hoe je dit moet aanpakken leer je tijdens de opleiding, via bijzondere stageplaatsen én binnen ons eigen theatergezelschap Vers Vlees.

 

Je bruist van de ideeën en werkt graag met je handen. Je hebt discipline, doorzettingsvermogen en een passie voor theater, maar je wilt je niet beperken tot één vakgebied. Je houdt van ontwerpen, maken, bouwen en creëren. Je bent creatief, handig en altijd in voor een experiment. Het werken met je handen vormt daarbij de basis.

 

De kern van de opleiding tot vormgever bij de MBO Theaterschool bestaat uit vakspecifieke lessen waar de nadruk ligt op decorontwerp, maquettetechniek, kostuumtechniek, kostuumontwerp, grime, tekenen, schilderen, theatertechniek en digitaal werken met software als Adobe. Naast de vakspecifieke lessen is er gedurende de hele opleiding veel aandacht voor de algemene vakken Nederlands, Engels en rekenvaardigheid. Met vakken als persoonlijke loopbaanbegeleiding en theateroriëntatie ontwikkel je jezelf als persoon en ontdek je steeds meer jouw plek in de maatschappij.

mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.