mboproject-2021-02-05_lowres-101-0108.jpg

Opleiding

Vormgever

Bij de opleiding vormgeving ontwikkel je skills gericht op ruimtelijke vormgeving. De basis van onze opleiding bestaat uit het leren ontwerpen en uitvoeren van ruimtelijk werk. Daarnaast leer je hoe je later jezelf en je werk kunt presenteren. Je ontwikkelt een eigen portfolio van creatief werk. Deze skills kun je gebruiken om werk te vinden.

Creatief

Bij de opleiding Vormgever, ontwikkel je ideeën van de eerste tekening tot de laatste spijker.

Nieuwsgieirg

Bij de opleiding Vormgever leer je om overal inspiratie te vinden. Uit jezelf en uit je omgeving.

Praktijkgericht

De opleiding Vormgever bereidt je voor om voor allerlei verschillende opdrachtgevers te kunnen werken.

mboproject-2021-02-03_lowres-7-2880.jpg

De opleiding

Ons profiel is theatervormgeving. Theatervormgeving is het vormgeven van een ruimte (decor, kostuum, grime) voor een theaterproductie. Een theaterproductie kan zijn, een event, een musical, een toneelvoorstelling, een locatievoorstelling, een opera, een performance. Het kan ook zijn dat je voor film/tv vormgeeft, dat is dan heet het production design of art-direction. 

 

Tijdens de opleiding kun je je allround ontwikkelen. Je kunt tijdens de opdrachten en projecten eigen ideeën ruimte geven. Je zoekt inspiratie en dit zet je om in beeld. Ontwerpen, doen, maken en bouwen, daar haal je energie uit. Je bent experimenteel en flexibel en bent het liefst altijd bezig. Je werkt veel samen in projecten met studenten van de andere opleidingen. Hierdoor leer je je skills en kennis direct in de praktijk toe te passen.

 

Vanuit een brede basis die de opleiding legt, ga je steeds verder specialiseren. Je ontdekt waar jouw sterke kanten als theatervormgever liggen en gaat ook al nadenken hoe je als ontwerper een netwerk van opdrachtgevers opbouwt en waar je juist de ruimte wilt nemen om eigen artistieke ontwerpen te maken.

 

Je hebt discipline, doorzettingsvermogen en je bent nieuwsgierig naar kunst en theater, maar je wilt je niet beperken tot één vakgebied. Je bent creatief, handig en altijd in voor een experiment. Aan het eind van de opleiding heb je een uitgebreid portfolio. Je hebt ervaring in het presenteren van je werk op het podium en het maken van tentoonstellingen.

mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.