mboproject-2021-02-05_lowres-101-0108.jpg

Opleiding

Theatervormgever

Bij de opleiding Vormgever ontwikkel je skills in diverse specifieke vakken, zoals decor, grime, kostuum en ontwerptechnieken. Zo ben je in vier jaar een zelfstandige vormgever die een artistiek concept in beeld en ontwerp kan vertalen.

Creatief

Bij de opleiding Vormgever, ontwikkel je ideeën van de eerste tekening tot de laatste spijker.

Nieuwsgieirg

Bij de opleiding Vormgever leer je om overal inspiratie te vinden. Uit jezelf en uit je omgeving.

Praktijkgericht

De opleiding Vormgever bereidt je voor om voor allerlei verschillende opdrachtgevers te kunnen werken.

mboproject-2021-02-03_lowres-7-2880.jpg

De opleiding

In 4 jaar tijd ben je een allround theatervormgever die zowel designs kan maken voor kostuums en grime en ook decors ontwerpt. Tijdens de opleiding exposeer je eigen werk, en je werkt samen in theaterproducties waar jouw kostuums en decorstukken op het podium verschijnen.

 

Je eigen ideeën geef je ruimte, je zoekt inspiratie in de wereld om je heen en dit zet je om in beeld. Je bent experimenteel en flexibel en bent het liefst altijd bezig. Tijdens de opleiding werk je veel samen in projecten met studenten van de andere opleidingen. Ontwerpen, doen, maken en bouwen, daar haal je energie uit.  

 

Vanuit een brede basis die de opleiding legt, ga je steeds verder specialiseren. Je ontdekt waar jouw sterke kanten als theatervormgever liggen en gaat ook al nadenken hoe je als ontwerper een netwerk van opdrachtgevers opbouwt en waar je juist de ruimte wilt nemen om eigen artistieke ontwerpen te maken.

 

Je hebt discipline, doorzettingsvermogen en je bent nieuwsgierig naar kunst en theater, maar je wilt je niet beperken tot één vakgebied. Je bent creatief, handig en altijd in voor een experiment. Aan het eind van de opleiding heb je een uitgebreid portfolio. Je hebt ervaring in het presenteren van je werk op het podium en het maken van tentoonstellingen.

mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.