mboproject-2021-10-31producentenfilmopnames_lowres-2-dscf6659.jpg

Over de opleiding

Bij de opleiding Productie Podiumkunsten ontwikkel je je in drie jaar tijd tot productieleider, eventmanager of beginnend zakelijk leider, In de opleiding krijg je te maken met alle facetten van het producentschap. Je snapt het creatieve proces, je bent sparringpartner voor de regisseur en bent door je kalme voorkomen de spin het web die altijd het overzicht heeft. Je leert onder andere hoe je projecten strak financiert, organiseert, plant en uitvoert. Na deze opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding of direct aan de slag gaan als beginnend producent.

 

Jij maakt het onmogelijke mogelijk. Je haalt voldoening uit het realiseren van creatieve ideeën. Je bent ondernemend, flexibel en stressbestendig. Jij bent de onmisbare schakel tussen het creatieve idee en de praktische uitvoering. “Nee dat kan niet” komt niet in jouw vocabulaire voor. Je staat voor helder en concreet communiceren met alle betrokken partijen. Je staat garant voor een fijne samenwerking die dankzij jou zo vlekkeloos verloopt.

 

2022-04-28romaopening_lowres-20-5176.jpg

Welke vakken volg je?

Gedurende de opleiding volg je diverse vakken. Een aantal van deze vakken zijn overkoepelend voor al onze opleidingen (zoals Nederlands, rekenen en studieloopbegeleiding), terwijl de beroepsgerelateerde vakken dieper inzoomen op vakgerelateerde inhoud. Daarnaast wisselen we de lessen in de schoolbanken af met bezoeken aan theatervoorstellingen, workshops en musea om nieuwe inspiratie op te doen. 

Beroepsgerelateerde vakken Generieke vakken Incidentele vakken
Projectmanagement Nederlands Startweek
Marketing Rekenen Theatervoorstellingen
Conceptontwikkeling Engels Museumbezoeken
Techniek Studieloopbegeleiding Workshops
Social skills Burgerschap Gastlessen
Digitale vaardigheden en eventsoftware    
Projectgestuurde lessen    
Keuzedelen    
Beroepspraktijkvorming (stage)    
mboproject-2020-11-16_lowres-69-5670.jpg

Leerjaar 1

Ontwikkel je basis

In het eerste jaar maak je kennis met het vak en leer je welke vaktermen er in het theater gebruikt worden. Je werkt aan projecten die binnen de opleiding plaatsvinden. Zo maak je vlieguren en ga je aan de slag om theorie uit de lessen meteen toe te passen.

2021-11-11talkoftown_lowres-12-l1000162(1).jpg

Leerjaar 2

Verdiepen en specialiseren

Je gaat dieper in op het maken van de vertaalslag van het artistieke idee naar een concreet plan. Ook zet je je kennis in bij de voorstellingen die geproduceerd worden in het productiehuis. Er ligt focus op veilig werken en het bij elkaar zoeken en aansturen van een team. In het tweede jaar ga je ook 10 weken op stage en kun je ervaren hoe het er op andere werkplekken aan toegaat.

mboproject-2020-10-29_lowres-164-8361.jpg

Leerjaar 3

Nog meer praktijk!

In dit jaar draai je samen met je collega’s van de andere disciplines het productiehuis en het theatergezelschap van de school. Je wordt hierin begeleid door professionals uit het werkveld. Ook volg je verdiepende modules ga je 20 weken op stage om je netwerk nog verder te vergroten. Waar de stage in het tweede jaar gaat over kennismaken, is dit jaar de stage al helemaal ingericht om mee te werken en draag je verantwoordelijkheid voor jouw aandeel in de producties bij je stagebedrijf.

Na je opleiding

We merken nu al dat de vraag naar de creatieve praktische productieleiders vanuit het MBO toeneemt. Je kunt onder andere in één of meerdere van de volgende functies terecht komen:

-              Productie, -leider, -assistent

-              Company manager

-              Projectleider/ medewerker

 

Vervolgopleidingen

Je kunt ervoor kiezen om je na de MBO Theaterschool verder te ontwikkelen aan een hbo-opleiding. Er zijn aantal hbo-opleidingen die in het verlengde liggen van de opleiding Producent:

 

Hogeschool voor de kunsten Utrecht

Opleiding kunst en economie

 

Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten

Opleiding podium productie

 

Hogeschool InHolland/ BUAS/ HvA – verschillende hogescholen in Nederland.

Opleiding Creative Business

Algemeen

We besteden in de opleiding onder andere aandacht aan:

 

-              Projectmanagement: Regelen en organiseren, opstellen van planningen, beheren van budgetten en de regels waar je mee te maken hebt.

-              Communicatie: Verschillende communicatiemiddelen onderzoeken, doelgroepen bepalen en je projecten onder de aandacht brengen.

-              Conceptontwikkeling: Verloop van een creatief proces ontdekken, leren mee te denken in met makers, jezelf ontwikkelen tot inhoudelijke sparringspartner.

-              Skills: Ontdekken en leren kennen van beroepsspecifieke programma’s of technieken die je als producent breed inzetbaar maken.

mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.