mboproject-2020-10-29_lowres-74-7913.jpg

Opleiding

Technicus

Bij de opleiding Technicus (Allround Podium- en Evenemententechniek) word je in drie jaar opgeleid tot technicus in geluid of licht met de mogelijkheid om je in een extra Excellentiejaar te verdiepen in technische productie. Natuurlijk leer je hoe je de technische apparatuur moet bedienen, maar je leert vooral hoe je de apparatuur kunt inzetten om iets ‘te maken’. Hoe je een verhaal vertelt met techniek.

Praktijkgericht

De MBO opleiding van Rotterdam!

Ondernemend

De MBO opleiding van Rotterdam!

Flexibel

De MBO opleiding van Rotterdam!

mboproject-2021-04-16_lowres-18-7800.jpg

De opleiding

Natuurlijk leer je hoe je de technische apparatuur moet bedienen, maar op de MBO Theaterschool leer je vooral hoe je de apparatuur kunt inzetten om iets ‘te maken’. Hoe jij een verhaal vertelt met techniek. Na je opleiding ben je een creatieve technicus die ideeën weet vorm te geven op het podium.

 

Jouw hart gaat sneller kloppen van techniek. Je bent gefascineerd door licht, geluid en de nieuwste technologieën. Het lijkt je fantastisch om samen met een regisseur een voorstelling tot leven te brengen in een theater. Of om een band te laten knallen op het podium. Misschien zie je jezelf in de studio achter de knoppen aan het mixen en masteren. Of breng je mensen in vervoering door middel van licht, projectie en/of videomapping.

 

De kern van de opleiding tot technicus bij de MBO Theaterschool bestaat uit vakspecifieke lessen met de nadruk op lichttechniek, geluidstechniek, stagemanagement, podiumtechniek, beeldtechniek (video) en digitaal werken. Naast de vakspecifieke lessen is er gedurende de hele opleiding veel aandacht voor de algemene vakken Nederlands, Engels en rekenvaardigheid. Met vakken als persoonlijke loopbaanbegeleiding en theateroriëntatie ontwikkel je jezelf als persoon en ontdek je steeds meer jouw plek in de maatschappij.

mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.