mboproject-2020-10-29_lowres-74-7913.jpg

Opleiding

Technicus

Bij de opleiding Technicus, word je in drie jaar een creatieve technicus die ideeën kan vormgeven op het podium, leiding kan geven aan een technisch team, en creatief kan meedenken in de voorbereiding van een evenement of productie. Natuurlijk leer je hoe je technische apparatuur moet bedienen, maar je leert vooral om je publiek iets te laten ervaren. Hoe je een verhaal vertelt met techniek.

Praktijkgericht

Als technicus ben je goed op de hoogte van de ontwikkelingen in je werkveld en blijf je up to date. Je leert door te doen.

Ondernemend

Als technicus kom je met oplossingen en ideeën om het evenement of productie tot een succes te maken.

Flexibel

Bij de opleiding technicus leer je op verschillende locaties met allerlei verschillende opdrachtgevers werken.

mboproject-2021-04-16_lowres-18-7800.jpg

De opleiding

Natuurlijk leer hoe je technische apparatuur moet bedienen, maar op de MBO Theaterschool leer je vooral hoe je met deze apparatuur je publiek een onvergetelijke ervaring biedt. Hoe jij een verhaal vertelt met techniek. Na je opleiding ben je een creatieve technicus die ideeën weet vorm te geven op een podium.

 

Je bent enthousiast over techniek. Je bent gefascineerd door licht, geluid en de nieuwste technologieën. Je vindt het fantastisch om samen met een regisseur een voorstelling tot leven te brengen in een theater, met één van onze externe partners een event vorm te geven of een band op het podium te laten knallen.

 

De kern van de opleiding tot technicus bestaat uit vakspecifieke lessen met nadruk op lichttechniek, geluidstechniek zoals mixen en masteren, beeldtechniek bijvoorbeeld videomapping en digitaal werken met verschillende designprogramma’s. Daarnaast is er tijdens de hele opleiding veel aandacht voor algemene vakken Nederlands, Engels en rekenvaardigheid. Door vakken als persoonlijke loopbaanbegeleiding en theateroriëntatie ontwikkel je jezelf als persoon en ontdek je steeds meer jouw plek in het werkveld en in de maatschappij.

mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.