mboproject-2021-04-15_lowres-42-7163.jpg

Opleidingen

Jouw toekomst begint hier!

De MBO Theaterschool, een plek waar acteurs, technici, producenten en vormgevers samenkomen. 

mboproject-2021-01-21_lowres-40-2768.jpg

Acteur

Bij de opleiding Acteur leg je in drie jaar tijd een sterke basis als acteur én leer je om zelf aan de slag te gaan als theatermaker. Begeleid door professionals uit de theaterwereld werk je aan je vaardigheden als acteur. Dat doe je binnen lessen maar vooral ook door veel te spelen, bijvoorbeeld in co-producties met onze professionele partners en binnen ons eigen theatergezelschap Vers Vlees.

Lees meer
mboproject-2020-11-16_lowres-69-5670.jpg

Producent

Bij de opleiding tot productieleider ben je in drie jaar een verbindende, creatieve regelaar die denkt in oplossingen.

Lees meer
mboproject-2020-10-29_lowres-74-7913.jpg

Technicus

Bij de opleiding Technicus, word je in drie jaar een creatieve technicus die ideeën kan vormgeven op het podium, leiding kan geven aan een technisch team, en creatief kan meedenken in de voorbereiding van een evenement of productie. Natuurlijk leer je hoe je technische apparatuur moet bedienen, maar je leert vooral om je publiek iets te laten ervaren. Hoe je een verhaal vertelt met techniek.

Lees meer
mboproject-2021-02-05_lowres-101-0108.jpg

Vormgever

Bij de opleiding Vormgever ontwikkel je skills in diverse specifieke vakken, zoals decor, grime, kostuum en ontwerptechnieken. Zo ben je in vier jaar een zelfstandige vormgever die een artistiek concept in beeld en ontwerp kan vertalen.

Lees meer

Theatergezelschap "Vers Vlees"

TG Vers Vlees is het theatergezelschap van de MBO Theaterschool. De voorstellingen worden gemaakt door derde- en vierdejaarsstudenten van de MBO Theaterschool, onder begeleiding van professionele theatermakers. Het gezelschap maakt grappige, gewaagde, actuele, persoonlijke en ontroerende voorstellingen voor jongeren vanaf 14 jaar.

 

Tijdens je opleiding loop je stage bij Vers Vlees. Je hebt een creatieve, maar vooral ook uitvoerende rol. Samen met professionele theatermakers en medestudenten werk je aan interdisciplinaire, eigentijdse en verrassende theatervoorstellingen. Zo kun je alles wat je tot nu toe in je opleiding geleerd hebt in een professionele setting in praktijk brengen.

 

In het laatste jaar van de opleiding Technicus of Vormgever ben je binnen Vers Vlees verantwoordelijk voor (een deel van) de technische productie en vormgeving van de voorstellingen. Je bent zowel ontwerper als uitvoerder én je stuurt het team van technici of vormgevers aan. Je bent dus creatief, organisatorisch en uitvoerend bezig. Jouw werk voor Vers Vlees vormt een belangrijk deel van je eindexamen.

mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.