mboproject-2021-04-15_lowres-42-7163.jpg

Opleidingen

Jouw toekomst begint hier!

De MBO Theaterschool, een plek waar acteurs, technici, producenten en vormgevers samenkomen. 

mboproject-2021-01-21_lowres-40-2768.jpg

Acteur

Bij de opleiding Acteur leg je in drie jaar tijd een sterke basis als acteur én leer je om zelf aan de slag te gaan als theatermaker. Begeleid door professionals uit de theaterwereld werk je aan je vaardigheden als acteur. Dat doe je binnen lessen maar vooral ook door veel te spelen, bijvoorbeeld in projecten samen met de andere opleidingen en in co-producties met onze professionele partners.

Lees meer
mboproject-2020-11-16_lowres-69-5670.jpg

Productie Podiumkunsten

Bij de opleiding tot producent podiumkunsten ben je in drie jaar een verbindende, creatieve regelaar die denkt in oplossingen.

Lees meer
mboproject-2020-10-29_lowres-74-7913.jpg

Technicus

Bij de opleiding Technicus, word je in drie jaar een creatieve technicus die ideeën kan vormgeven op het podium, leiding kan geven aan een technisch team, en creatief kan meedenken in de voorbereiding van een evenement of productie. Natuurlijk leer je hoe je technische apparatuur moet bedienen, maar je leert vooral om je publiek iets te laten ervaren. Hoe je een verhaal vertelt met techniek.

Lees meer
mboproject-2021-02-05_lowres-101-0108.jpg

Vormgever

Bij de opleiding vormgeving ontwikkel je skills gericht op ruimtelijke vormgeving. De basis van onze opleiding bestaat uit het leren ontwerpen en uitvoeren van ruimtelijk werk. Daarnaast leer je hoe je later jezelf en je werk kunt presenteren. Je ontwikkelt een eigen portfolio van creatief werk. Deze skills kun je gebruiken om werk te vinden.

Lees meer
2022-06-26techniciopbouwzuidplein_lowres-12-5842.jpg

Off Stage

Bij de Albeda MBO Theaterschool kun je de off stage opleidingen Producent, Allround (theater)technicus en Theatervormgever volgen. Vind je het nog lastig om te kiezen tussen deze verschillende mogelijkheden? Dan is dit oriëntatiejaar iets voor jou! Het oriëntatiejaar geeft je de tijd en ruimte om jouw talent te onderzoeken, zonder dat dit een extra studiejaar hoeft te kosten. In de eerste 20 weken ga je aan de slag met verschillende skills en maak je kennis met de praktijk van deze drie opleidingen, zodat je een goed beeld krijgt van het werkveld. Samen met een studieloopbaanbegeleider maak je na 20 weken een persoonlijk plan met als doel om het volgende studiejaar in te stromen bij leerjaar 2 van de gekozen opleiding. Tijdens de tweede helft van het oriëntatiejaar ga je je al verdiepen in de opleiding van je keuze en het werk waar je voor opgeleid wordt. Aanmelden voor de opleiding kan via de website van Albeda. Meld je aan voor de off stage opleiding waar je een lichte voorkeur voor hebt en kies voor aanmelden met oriëntatiejaar off stage. Tijdens de intake worden de mogelijkheden besproken. Kijk voor meer informatie op albeda.nl/mbo-theaterschool

Lees meer

Theatergezelschap "Vers Vlees"

TG Vers Vlees is het theatergezelschap van de MBO Theaterschool. De voorstellingen worden gemaakt door derde- en vierdejaarsstudenten van de MBO Theaterschool, onder begeleiding van professionele theatermakers. Het gezelschap maakt grappige, gewaagde, actuele, persoonlijke en ontroerende voorstellingen voor jongeren vanaf 14 jaar.

 

Tijdens je opleiding loop je stage bij Vers Vlees. Je hebt een creatieve, maar vooral ook uitvoerende rol. Samen met professionele theatermakers en medestudenten werk je aan interdisciplinaire, eigentijdse en verrassende theatervoorstellingen. Zo kun je alles wat je tot nu toe in je opleiding geleerd hebt in een professionele setting in praktijk brengen.

 

In het laatste jaar van de opleiding Technicus of Vormgever ben je binnen Vers Vlees verantwoordelijk voor (een deel van) de technische productie en vormgeving van de voorstellingen. Je bent zowel ontwerper als uitvoerder én je stuurt het team van technici of vormgevers aan. Je bent dus creatief, organisatorisch en uitvoerend bezig. Jouw werk voor Vers Vlees vormt een belangrijk deel van je eindexamen.

mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.