mboproject-2021-01-21_lowres-40-2768.jpg

Opleiding

Acteur

Bij de opleiding Acteur leg je in drie jaar tijd een sterke basis als acteur én leer je om zelf aan de slag te gaan als theatermaker. Begeleid door professionals uit de theaterwereld werk je aan je vaardigheden als acteur. Dat doe je binnen lessen maar vooral ook door veel te spelen, bijvoorbeeld in projecten samen met de andere opleidingen en in co-producties met onze professionele partners.

Grensverleggend

Als acteur leer je alles uit jezelf te halen en verras je zo jezelf, en je publiek.

Energiek

Bij de opleiding acteur ontwikkel je in de spel- dans- en zanglessen al je talenten.

Betekenisvol

Bij de opleiding acteur werk je tijdens de opleiding aan projecten met impact op jou en de maatschappij.

Begeleid door professionals uit de theaterwereld werk je aan je vaardigheden als acteur. Dat doe je binnen de lessen maar vooral ook door veel te spelen, bijvoorbeeld in projecten samen met de andere opleidingen en in co-producties met onze professionele partners.

 

Na de driejarige opleiding tot acteur kan je jezelf nog een jaar verder ontwikkelen binnen het Excellentiejaar. Dit is een extra opleiding van een jaar tot Interdisciplinair Performer. Daarna kun je doorstromen naar een hbo-opleiding of aan de slag in het werkveld van theater.

 

De kern van de opleiding tot acteur bij de MBO Theaterschool bestaat uit vakspecifieke (spel)lessen waarin wordt gewerkt met improvisatie, tekstbehandeling, theatermaken, fysiek spel, beweging, dans, stem, zang en het geven van workshops.

 

Naast de vakspecifieke lessen is er gedurende de hele opleiding veel aandacht voor de algemene vakken Nederlands, Engels en rekenvaardigheid. Met vakken als persoonlijke (studie)loopbaanbegeleiding en theateroriëntatie ontwikkel je jezelf als persoon en ontdek je steeds meer jouw plek in de maatschappij.

 

Ook maken we je bewust van de skills die je nodig hebt in het creatief ondernemerschap, hoe jezelf in de markt te zetten. Dit is een hele belangrijke kant van je vak acteur.

mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.