mboproject-2021-04-16_lowres-3-0645.jpg

Toelatingseisen

Acteur

Minimale eisen vooropleiding:
 

  • VMBO kader of hoger 
  • Overgangsdiploma HAVO 3 naar HAVO 4 
  • MBO diploma niveau 2 of hoger 

 

Inschrijven 

  • Inschrijven kan via deze link.
  • Elk jaar schrijven ongeveer 250 studenten zich in  
  • We nemen tot maximaal 32 nieuwe studenten aan (afhankelijk van het aantal zittenblijvers) 

 

 

Aanmelding & Selectie 

De sluitingsdatum voor het inschrijven voor de opleiding Acteur is 1 april 2023. 

De opleiding heeft een numerus fixus. Er kunnen in eerste instantie maximaal 28 studenten aangenomen worden (van de circa 250 aanmeldingen). Daarnaast maken we een wachtlijst waarmee we wanneer helder is hoeveel studenten er in het eerste leerjaar blijven zitten, kunnen aanvullen tot maximaal 32 studenten voor leerjaar 1. 

 

Selectie 
De selectie gebeurt op basis van jouw creatieve en artistieke aanleg én of jij voldoende fysiek en technisch vermogen hebt om kunstuitingen te kunnen uitvoeren (acteren, dansen, zingen). 

Deze selectie vindt plaats op onderstaande data. Zet deze data alvast in je agenda!  

Je dient beschikbaar te zijn op alle selectiedagen. Hou de volledige dag beschikbaar. Je ontvangt begin april de definitieve planning. 

In verband met de intensieve selectieprocedure is het niet mogelijk om op een ander moment deel te nemen aan de selectieprocedure dan hierboven omschreven. 

1e auditieronde: op een van de volgende dagen wordt je ingedeeld: Di 11 april, woe 12 april, do 13 april Deze dag volg je workshops waarin acteren, dansen en zingen aan bod komen. Aan de hand van deze workshops wordt bepaald of je door gaat naar de volgende auditieronde. 

Zaterdag 15 april 2023, 08.30 – 19:00 uur: 2e auditieronde  
Op deze dag volg je 4 verschillende workshops op het gebied van acteren, theater maken, dans en zang. Elke workshop duurt ongeveer 1,5 uur. Op basis van deze workshops wordt bepaald of je door gaat naar de volgende auditieronde. 

Zondag 16 april 2020, 08.30 – 19:00 uur: 3e auditieronde 
Op deze dag volg je 2 theaterworkshops, voer je een groepsgesprek over theater en speel je een eigen gemaakte korte solo. Ook heb je een kort intakegesprek. Aan het einde van de dag wordt de definitieve selectie bepaald. 

mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.