Producent

Producent

Bij de opleiding Producent ontwikkel je je in drie jaar tijd tot productieleider, eventmanager of beginnend zakelijk leider, In de opleiding krijg je te maken met alle facetten van het producentschap. Je snapt het creatieve proces, je bent sparringpartner voor de regisseur en bent door je kalme voorkomen de spil in het web die altijd het overzicht heeft. Je leert onder andere hoe je projecten strak financiert, organiseert, plant en uitvoert. Na deze opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding of direct aan de slag gaan als beginnend producent.

Jij maakt het onmogelijke mogelijk. Je haalt voldoening uit het realiseren van creatieve ideeën. Je bent ondernemend, flexibel en stressbestendig. Jij bent de onmisbare schakel tussen het creatieve idee en de praktische uitvoering. “Nee dat kan niet” komt niet in jouw vocabulaire voor. Je staat voor helder en concreet communiceren met alle betrokken partijen. Je staat garant voor een fijne samenwerking die dankzij jou zo vlekkeloos verloopt.

“Ik zocht een uitdagende en praktijkgerichte opleiding. Het ging mij om het organiseren van verrassende evenementen met oog voor detail”

MBO Theaterschool

De MBO Theaterschool is de enige mbo-opleiding in Nederland met een eigen theatergezelschap bestaande uit acteurs, technici, vormgevers én producenten. Onze studenten zijn maatschappelijk betrokken jongeren met een open karakter. Sta jij open voor nieuwe ervaringen en onbekende werelden? Durf jij te stralen én te falen?

Jij bent de regisseur van jouw eigen leren. Je hoeft echt niet alles te kunnen als je begint. Zolang je bereid bent om alles uit jezelf en de opleiding te halen ben je in Rotterdam op het juiste adres. De MBO Theaterschool biedt een inspirerende omgeving waarin we elkaar inspireren, bevragen en uitdagen. Samen zoeken we naar antwoorden en ondersteunen we elkaar in onze zoektocht naar uitdaging en ontwikkeling. Creativiteit, passie, en een enorme drive staan centraal in jouw verhaal. Heb jij die discipline en ondernemingsgeest?

Theaterschool

De MBO Theaterschool in Rotterdam! Dé plek waar acteren, techniek, productie en vormgeving samenkomen!

Meld je snel aan voor 1 mei 2021

Klik hier om je in te schrijven

Aanmelden meelopen

Meer informatie

De vakken

De kern van de opleiding tot producent bij de MBO Theaterschool bestaat uit vakspecifieke lessen waarin de nadruk ligt op zakelijk ontwikkeling als ZZP’er en creatief ondernemer, productie-, project- en stagemanagement en specifieke onderwerpen als fondsenwerving, contracten en verzekeringen.

Naast de vakspecifieke lessen is er gedurende de hele opleiding veel aandacht voor de algemene vakken Nederlands, Engels en Rekenvaardigheid. Met vakken als teamwork, persoonlijke loopbaanbegeleiding en theateroriëntatie ontwikkel je jezelf als persoon en ontdek je steeds meer jouw plek in de maatschappij.

De leslocaties

Je krijgt les in een omgeving waar constant aan theater en producties wordt gewerkt. Er zijn lokalen en praktijkruimtes die aansluiten op de werkomgeving van acteurs, vormgevers, producten en technici. Daarnaast krijg je veel lessen én maak je voorstellingen in onze professioneel ingerichte theaterzalen.

Jouw toekomst

Veel afgestudeerde studenten vinden meteen een baan in de culturele sector zoals theaters, musea en festivals. Dat is mede te danken aan de goede connecties en stageplaatsen van de school.Je kunt in één of meerdere van de volgende functies terechtkomen:

  • Productie, -leider, -assistent
  • Beginnend zakelijk leider
  • Projectleider / medewerker

Doorgroeien

Je kunt ervoor kiezen om je na de MBO Theaterschool verder te ontwikkelen aan een hbo-opleiding. Er zijn aantal hbo-opleidingen die in het verlengde liggen van de opleiding Producent:

  • Kunst & Economie aan de HKU
  • Productie Podiumkunsten aan de AHK
  • Event management

Acteur lesprogramma - acteur

Lesprogramma

De opleiding Producent is een driejarige mbo-opleiding niveau 4…

Lees meer

studenten

Procedure en kosten

Het wettelijk verplichte lesgeld voor jongeren vanaf 18 jaar…

Lees meer

Acteur docententeam - acteur

Docententeam

Alle docenten van de MBO Theaterschool zijn naast hun docentschap actief als…

Lees meer

Schrijf je nu in voor de opleiding Producent!

 

Inschrijven