fotointerview.jpg

Nieuws

Schurende familieconfrontaties in Berustet

8 juni 2024

Het einde van het schooljaar is in zicht en daar horen vanzelfsprekend een hoop eindvoorstellingen bij. Zo ook de voorstelling Berustet, in regie van Manouk Hofman. De alumna van de MBO Theaterschool (en tegenwoordig student van ArtEZ) maakte deze korte voorstelling in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen beide scholen. We vroegen haar de hemd van het lijf.

Feestelijk familietafereel loopt uit op teleurstellende toestand

Wie ben je?
"Mijn naam is Manouk Hofman, 3e jaars student aan de opleiding Artist Educator in Theatre op ArtEZ. In het verleden heb ik hier ook in Rotterdam de acteursopleiding gevolgd."

Naar wat voor voorstelling gaan we naar kijken?
"We kijken letterlijk naar een familievoorstelling waarin de dochter zojuist is getrouwd. Waarin vader, moeder, zus en haar ex-man tussen het publiek aanwezig zijn bij de receptie. Een feestelijk tafereel, zou je denken. Helaas blijkt het een teleurstellende toestand wanneer de moeder van het gezin een fotolijstje op tafel zet en opeenvolgend daarvan de geroeste verhoudingen in de familie naar de oppervlakte drijven. Dit alles terwijl er een documentatie van dit moment wordt gemaakt met een live camera, die helaas niet alle beste momenten weet vast te leggen."

Waar komt dat idee vandaan?
"Vorig jaar, in jaar 2 heb ik een korte performance gemaakt waarin ik gebruik maakte van een live-camera. Dit wil ik wilde ik verder onderzoeken."

Welke inspiratiebron heb je gebruikt?
"Ik ben ontzettend fan van de Deense film “Festen”, die we met iedereen hebben gekeken. Hieruit haal ik inspiratie uit de vreemde situaties die zich voor doen in de film maar ook de manier van filmen. Daarnaast hebben teksten gelezen van Magne van den Berg en naar foto’s van Martin Parr gekeken."

Waarom mogen we deze voorstelling niet missen?
"Je mag deze voorstelling niet missen omdat je tenslotte bent uitgenodigd voor de receptie van de bruiloft, je wordt verwacht. En als je besluit te komen, krijg je een kijkje in de familie Berustet waar niet alles soepeltjes verloopt maar waarin sommige van ons ook een bepaalde herkenbaarheid zullen vinden."

 

Wil je deze voorstelling bezoeken? Bekijk dan hier de volledige agenda. 

Meer nieuws

poster_haarlevenhaardood.jpg

Haar leven haar doden

Lees dit bericht
def.postermeeuwpng.png

Meeuw, deconstructie van een liefde

Lees dit bericht
mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.