logojubileum[1].png

Nieuws

Programma 20-jarig jubileum

23 maart 2023

Albeda MBO Theaterschool bestaat 20 jaar! Het centrale thema van het jubileum is ontmoeting. Ontmoeting tussen alumni, huidige studenten, medewerkers en het uitgebreide netwerk dat Albeda MBO Theaterschool in de afgelopen 20 jaar heeft opgebouwd. Zie hieronder het programma!


20-JARIG JUBILEUM ALBEDA MBO THEATERSCHOOL

Data:
Vrijdag 16 juni 19:00-00:00u | Zaterdag 17 juni 09:00-15:00u
Locatie:
Pieter de Hoochweg 222, te Rotterdam 

Infobalie:
We vragen je bij aankomst te melden bij de infobalie in de hal. Daar krijg je een toegangsbandje en kun je tickets voor de voorstellingen meenemen. Alle voorstellingen zijn gratis, maar er is (bijna) overal beperkte capaciteit. Om ervoor te zorgen dat er niet té veel mensen in de zaal plaatsnemen heb je dus een ticket nodig om binnen te komen. Je mag meerdere tickets in één keer halen en we raden je aan - als je een specifieke voorstelling wil zien - om dus op tijd langs de infobalie te komen.

Catering: We adviseren van tevoren ergens/thuis alvast iets te eten. Maar we zorgen er ook voor dat er op beide dagen eet-kraampjes aanwezig zijn waar je nog iets te smikkelen kan halen als je toch weer honger krijgt. Zo is er op vrijdag plaatpizza én zelfgemaakte cinnebuns van Gabrielle Sels (een lieve moeder) verkrijgbaar. Eetbonnen voor de plaatpizza kan je aanschaffen bij de merchandise.
Op zaterdag zijn er wederom die lekkere cinnebuns, maar ook (wie kent ze niet!) Chinny's met Surinaamse broodjes, smoothies en stokbroodjes. Bij Chinny's en de cinnebuns kun je gewoon direct afrekenen!

Merchandise: Een Jubileum zonder goeie 'merch' bestaat natuurlijk niet! Dus ook wij hebben weer nieuwe merchandise in de maak die jullie op het Jubileum kunnen bestellen. Van T-shirts tot truien, vesten en tasjes. 

Horeca: Ons oude-vertrouwde Theatercafé is het hele Jubileum open om ons te voorzien van drankjes. Betalen doe je direct aan de bar. Er wordt niet geschonken aan iedereen onder de 18 jaar! Let op: bij overmatig alcoholgebruik vragen we je het Jubileum te verlaten!

Garderobe: In Studio 0.8 is een onbewaakte garderobe beschikbaar voor je jas of tas. We raden aan waardevolle spullen (portemonnee, telefoon) te allen tijde bij je te houden. Albeda MBO Theaterschool is niet verantwoordelijk voor vermiste of kapotte spullen.

Huisregels:

  • Het is een feestje; we zijn lief en respectvol naar elkaar.
  • Geen glaswerk, drankjes of eten meenemen in zalen of studio's.
  • Onder de 18 jaar wordt geen alcohol geschonken.
  • Bij overmatig alcoholgebruik of ongewenst gedrag word je verzocht het pand te verlaten.
  • Albeda MBO Theaterschool is niet verantwoordelijk voor vermiste of kapotte spullen.

 

VRIJDAG 16 JUNI

DE ENTREE

20:00u | Trek me van het podium
Concept & Regie:
Het excellentiejaar, onder leiding van Anouk van Lith
Spel:
Chanel Asberg, Rens den Braber, Yp Janssen, Sophie Meijboom, Sally Jabour, Anne Fleur du Pré, Celeste kok en Mansiha Boerrigter
Het excellentiejaar van Albeda MBO Theaterschool heeft onder leiding van Anouk van Lith een voorstelling gemaakt. Dit was een examenopdracht welke zij zullen tonen op het Jubileum festival. Zij vertrokken vanuit het punt waar zij allen solo's maakte van 10 minuten die werden omgezet tot een heuse voorstelling. 

23.00u | Sanna
Concept & Regie:
Sanna Kroon
Spel:
Sanna Kroon, Daan Stultiens & Bodi Vleij
De 22-jarige Sanna Kroon uit Arkel, maakt rauwe songs waar elke jongvolwassene zich mee kan identificeren. Sanna haalt veel inspiratie uit artiesten als Wende Snijders, maar ook uit stevige rock acts als Audioslave en Anouk. Ze zet haar levenservaringen om in confronterende muziek en spoken word. Vooral dat laatste is een rode draad in deze act. Op het jubileum van de MBO Theaterschool zal ze haar set in akoestische vorm spelen met gitarist Daan Stultiens en de ondersteuning van producer Bodi Vleij.


DE VIDE

19.30u | Zus Van - GEANNULEERD! :(  > maar extra voorstelling De Mist in MIj
Concept & Regie: Norah Bouwheer
Spel: Julia Olsthoorn
Tekst: Lot Vekemans
In deze eigenzinnige vertaling van ‘Zus Van’ wordt op de vloer gezocht naar de grenzen van de grote emoties. Het publiek wordt meegenomen in de lijdensweg van Ismene, het achtergelaten gezinslid na een afgelopen familiefeest, die zich in deze voorstelling ontpopt van zijpersonage naar protagonist.

19:30u | De Mist in Mij - EXTRA VOORSTELLING
Concept & Regie:
Jordy Dik
Concept & Muziek:
Vincent Dankelman
Concept & Spel:
Anna, Ea, Daan, Fleur, Jeffrey, Jolijn, Joseph, Leonard, Lola, Nina, Robin, Romy, Vinny, Vere
'De Mist in Mij' is een ontmoetingsproject van het Excellentiejaar 2021-2022, die iemand die zij missen ’ten dans gevraagd hebben’. Choreograaf en community artist Jordy Dik en muzikaal theatermaker Vincent Dankelman hebben samen met deze unieke groep mensen een muzikale choreografie vormgegeven. De voorstelling is gebaseerd op de persoonlijke verhalen van de performers, de continu veranderende onderlinge relaties tussen hen en de wens om de mist soms even te laten verdwijnen. Zodat we elkaar wat beter kunnen zien.

21:30u | De Mist in Mij

Concept & Regie: Jordy Dik
Concept & Muziek:
Vincent Dankelman
Concept & Spel:
Anna, Ea, Daan, Fleur, Jeffrey, Jolijn, Joseph, Leonard, Lola, Nina, Robin, Romy, Vinny, Vere

'De Mist in Mij' is een ontmoetingsproject van het Excellentiejaar 2021-2022, die iemand die zij missen ’ten dans gevraagd hebben’. Choreograaf en community artist Jordy Dik en muzikaal theatermaker Vincent Dankelman hebben samen met deze unieke groep mensen een muzikale choreografie vormgegeven. De voorstelling is gebaseerd op de persoonlijke verhalen van de performers, de continu veranderende onderlinge relaties tussen hen en de wens om de mist soms even te laten verdwijnen. Zodat we elkaar wat beter kunnen zien.


DE VERDIEPING

19:15u | Panelgesprek over Talentontwikkelingstrajecten
Nog niet zo lang van school of dit jaar klaar met je opleiding? Als maker, vormgever, technicus of producent is het niet altijd makkelijk om direct in het professionele circuit terecht te komen als je aan het werk wilt. Gelukkig barst Rotterdam van de talentontwikkelingstrajecten! Wij nodigen drie professionals uit om zo'n project te komen pitchen en alumnus Sophie Schram gaat met ze in gesprek over het belang van talentontwikkeling:
Rachel van Olm - Werkplaats Walhalla
Hedi Legerstee - Teddy Shouldn't Smoke
Nino Sam-sin - Productiehuis Flow

20:30u | Don't stress out!
Je voelt je hart in de keel, een droge mond en plotseling schieten de twijfels in een hoog tempo door het hoofd."Als ik mijn tekst maar niet vergeet!" "Wat als..?" En dat alles net voordat je de auditieruimte inloopt of je intakegesprek hebt. Herkenbaar? Tijdens deze workshop onderzoeken we wat spanning met je kan doen en waar het vandaan komt. Daisy van der Rest geeft je praktische tools om controle weer in handen te nemen en rust te creëren zodat je vanuit ontspanning kunt werken.


22:00-23:30u | Silent Disco
Hoewel de Silent Disco ongetwijfeld geen uitleg meer nodig heeft, kunnen we die uiteraard niet onvermeld laten! De laatste uurtjes van de Jubileumavond MOETEN natuurlijk worden afgerond met deuntjes en voetjes van de vloer. En omdat de school ook buren heeft doen we dat zo zachtjes mogelijk, maar zeker in stijl! Let op: er is beperkt plek, dus bij drukte wordt er zo af en toe gerouleerd! 


STUDIO 01.10

19:00- 22:30u | Game & Chillroom
Ben je een spelletjesfanaat of kom je vooral naar het Jubileum om te chillen, dan wordt de Game & Chillroom jouw hangout! De 1e jaars Producenten hebben in de afgelopen periode zelf spellen ontworpen die je tijdens het Jubileum kan komen spelen. Veel daarvan met een knipoog naar de MBO Thesterschool, dus helemaal passend bij het Jubileum.  In het chill-deel kun je genieten van korte films gemaakt door (oud-)studenten en archiefmateriaal van school.


STUDIO 0.14

21:30-23:30u | Mini Carnaval Festival
Hou jij van verkleden en zingen? Dan moet je zeker even aanwaaien bij Studio 0.14. Wat later op de avond start hier namelijk een Mini Carnaval Festival. Denk karaoke, denk kostuums (uit de schatkamer) en denk lekker hard meeblèren in de microfoon met Harry Styles, K3, Madonna of good old Dolly Parton (afhankelijk van welke afstudeerlichting je bent :P). Ook als je vals zingt mag je aanhaken, graag zelfs!


STUDIO 1.8 & HAL BOVEN 

19:00-3:30u | Expositie

Kunstenaar:
Laura den Boer
Titel:
Puur geluk         

Locatie: Hal boven
Puur geluk heeft vele gezichten en is soms moeilijk te vinden. Wat iedereen af en toe nodig heeft is een beetje aandacht, beetje liefde, een dikke knuffel en een uitstekende performance.

Kunstenaar: Linde Roza
Titel:
Inkleuren

Locatie: Studio 1.8
Inkleuren is een videowerk van diverse beelden en foto´s rondom Breda. Het is een selectie waarin kleur, vorm en compositie een belangrijke verhalende rol spelen. Linde haar kunstpraktijk draait om performance, installatie, orde en documentaire. Ze richt zich vooral op alledaagse dingen en haar persoonlijke fascinaties en interesse. In haar praktijk stelt ze veel vragen die ze op een speelse manier probeer te beantwoorden.


Kunstenaar: Sue-Ann Bel
Titel:
The black Hair Stories
Fotograaf: Vincent van Woerkom

Locatie: Studio 1.8
Dit project is onstaan bij Productiehuis Theater Rotterdam waar Sue-Ann als maker verbonden is. Ze kijkt naar haar haar, de structuur en ze ziet het verleden. De pijn, vreugde, liefde, strijd, bloed, zweet, tranen en de geheimen. Via haar haar-verhalen leert ze, met jullie, over haar en ons verleden. Sua-Ann's haar is geschiedenis, een statement en tegelijkertijd gewoon haar.

Kunstenaar:
Boaz van der Stelt
Titel: De zin van het leven
Locatie: Gang bij Studio 1.8
Ga mee in deze audiotour langs verschillende beelden, en wordt meegenomen door de verschillende fases van het leven. Boaz neemt je mee in zijn denkwijze over het leven en stelt zijn vragen die hem af en toe wakker kunnen houden. Want wat zijn wij mensen eigenlijk? En hoe zit de wereld nou eigenlijk in elkaar? Maar bovenal: Wat is de zin van het leven?


STUDIO 1.10 & 1.14

19:30-22:00u | RoAr
Als oud-student of bekende van de MBO Theaterschool weet je ongetwijfeld waar RoAr voor staat; een samenwerkingsproject tussen de Albeda MBO Theaterschool in ROtterdam en de opleiding Docent Theater van ArtEZ in ARnhem. (Zo simpel is het!) Dit jaar werkte vijf studenten Docent Theater met alle 1e jaars acteurs, ondersteund door techniekstudenten uit verschillende jaren, de 3e jaars vormgevers en de 1e jaars producenten. Resultaat: een intensief project met vijf prachtige korte voorstellingen die je op het Jubileum kan komen bekijken.
RoAr 1 - Onoverwinnelijk
RoAr 2 - WEG VAN HIER
RoAr 3 - Breekbaar Evenwicht
RoAr 4 - To whom it may concern...
RoAr 5 - Omdat er gekust werd..

22:30u | Zij stuurde mij een tikkie van 99 cent - in Studio 1.14
Concept & Spel: Ismaîl Mamo
Waar brengt de onwetendheid jou wanneer je net in een nieuw land bent, de taal niet spreekt en de cultuur niet kent?

23:30u | SLUITING OP DE TRAP IN DE HAL
Aan het eind van de avond sluiten we graag gezamenlijk af en dat doen we met niemand minder dan onze eigen Roxane Hofman. Want wees nou eerlijk, samen met een pianospelende Roxane zingend een Jubileumavond afsluiten maakt het helemaal af, toch?! We zien jullie bij graag om 23:30u bij de trap. 

ZATERDAG 17 JUNI

DE ENTREE

09:30u | Trek me van het podium
Concept & Regie Het excellentiejaar, onder leiding van Anouk van Lith
Spel:
Chanel Asberg, Rens den Braber, Yp Janssen, Sophie Meijboom, Sally Jabour, Anne Fleur du Pré, Celeste kok en Mansiha Boerrigter

Het excellentiejaar van Albeda MBO Theaterschool heeft onder leiding van Anouk van Lith een voorstelling gemaakt. Dit was een examenopdracht welke zij zullen tonen op het Jubileum festival. Zij vertrokken vanuit het punt waar zij allen solo's maakte van 10 minuten die werden omgezet tot een heuse voorstelling. 

11:30u | De Wil Van Een Steen
Concept & Regie: Denise Beekman & Esker van de Werken
Spel: Denise Beekman & Esker van de Werken
De Wil Van Een Steen is een muzikale jeugdtheatervoorstelling over verveling. (5+) De Koning is jarig. Er is een grote bult met kado’s, waarvan de Koning niets moet hebben. Allemaal te vierkant, met teveel plastic, te klein of te zacht. In een tirade over zijn eentonige verjaardag, jaagt hij zijn gasten bij hem weg, die toch al geen taart hadden gekregen. Als hij van een onbekende afzender een enorme steen krijgt raakt hij langzaam aan in zijn nieuwsgierigheid naar waar de steen vandaan komt geconfronteerd met zichzelf. Hij wil het zo graag begrijpen dat hij gehypnotiseerd raakt door de steen. Wanneer hij zelf in een steen veranderd is het einde zoek. Kan iemand hem hier nog uithalen? Herkent zijn Lakei hem nog? En hoe is het eigenlijk om een steen te zijn?

13:00u | Onderons
Concept & Regie: Art Srisayam & Joey von Grumbkow
Spel: Art Srisayam & Joey von
Grumbkow
Een duet met dans, spel en zang, waarin onze ervaringen als Nederlanders van Oost-Aziatische afkomst centraal staan. Verwachting, zelfbeeld, groepsvorming en jezelf zijn, vormen de basis. Hoe ben je jezelf als je je altijd tussen de mensen bevindt? Hoe laat je zien wie je bent als je geleerd hebt jezelf altijd aan een ander te conformeren? En hoe ben je Oost-Aziatisch wanneer je in Nederland opgroeit?


DE VIDE

10:00u | Er kan ook niks meer
Concept & Regie: Sander Karsten
Concept & Spel: Mae van Megchelen
Een kindervoorstelling is het zeker niet met alle verwijzingen naar actualiteiten en ‘zware’ onderwerpen. Maar de vormgeving en presentatie zijn wel een knipoog naar kinderlijkheid en onze kindertijd. Soms kind, soms volwassen, soms serieus, soms speels zet Mae van Megchelen haar publiek regelmatig op het verkeerde been in de solovoorstelling ‘Er kan ook niks meer’. Ze stelt thema’s als woke en anti-woke, trauma en ontkenning aan de orde op een manier die eerder een glimlach oproept dan onze gebruikelijke reflexen. De voorstelling die Mae samen met haar regisseur Sander Kasten maakte is haar debuut als theatermaker.

12:00u | Ik vind je bewogen

Chorografie & Zang: Joseph Risamasu
Dansers: Yves Kadeem Gambier, Dorothé Hofstede
Geademt belichaam jij jezelf in mijn ogen naar jouw structuur. Hoog, hoger, gezet. Daar waar jij de stilte doorbreekt. In de ronding van je blik gericht op dat waar ik nog niet naar keek.


DE VERDIEPING

09:30u | Yoga met Marijke
Vele generaties hebben les gehad van Marijke Lips. Zij kon dus ook niet ontbreken in onze programmering, en wij konden ons niets fijners voorstellen dan op zaterdagochtend starten met een fijne yogales van....ja, Marijke dus! Wij zorgen voor de matjes, maar we hebben jullie nodig om die te vullen! Tip: doe gemakkelijke kleding aan en neem een handdoek mee. Daarna douchen mag, meteen een voorstelling induiken ook :P

11:00u | VJ-workshop (werkplek in T.16)
Ooit op een rave gestaan, in een club of disco (afhankelijk van je leeftijd), waar naast een DJ ook een VJ aan het 'draaien' was? Eerlijk is eerlijk, zo'n VJ maakt zo'n ervaring helemaal compleet. En dat VJ-en kun je dus ook gewoon zelf leren. Anouk Wouters - camjo, regisseur, editor én videodocent bij ons op school - gaat op zaterdag aan de slag met iedereen die hier nieuwsgierig naar is. Geen idee waar ik het over heb? Dan moet je natuurlijk helemaal aanhaken! 

13:00u | Tekst van de Ziel
Als de ziel is opgebouwd in lagen, welke lagen laat jij zien en welke lagen hou jij verborgen? Taal is een middel om onze binnenwereld te vertalen. Een ieder van ons zit vol verhalen en door middel van speelse en diepgaande oefeningen gaan we op zoek naar de tekst van de ziel. Welke lagen van jezelf durf jij te delen met een ander? Durf jij het aan? Kom dan meedoen aan de workshop van Romano Haynes.


STUDIO 01.10

10:00- 14:30u | Game & Chillroom
Ben je een spelletjesfanaat of kom je vooral naar het Jubileum om te chillen, dan wordt de Game & Chillroom jouw hangout! De 1e jaars Producenten hebben in de afgelopen periode zelf spellen ontworpen die je tijdens het Jubileum kan komen spelen. Veel daarvan met een knipoog naar de MBO Thesterschool, dus helemaal passend bij het Jubileum.  In het chill-deel kun je genieten van korte films gemaakt door (oud-)studenten en archiefmateriaal van school.


STUDIO 0.14

12:00-14:30u | Kinderverblijf
Knutselen, knippen en plakken. Dat is natuurlijk niks nieuws voor creatieve kleintjes. Maar hoe vaak kun je naast het frummelen met lijm en plakoogjes ook nog eens verkleden en dan een echte karaoke doen? K3, Kinderen voor Kinderen maar vast ook allerlei andere nummers waar kids tegenwoordig enthousiast van worden zijn ongetwijfeld te vinden op onze karaokeset. Kom dus lekker Knippen, Knutselen en Karaoken (....zie je wel, toch K3!)


STUDIO 1.8 & HAL BOVEN
 

09:00-15:00u | Expositie

Kunstenaar:
Laura den Boer
Titel:
Puur geluk         

Locatie: Hal boven
Puur geluk heeft vele gezichten en is soms moeilijk te vinden. Wat iedereen af en toe nodig heeft is een beetje aandacht, beetje liefde, een dikke knuffel en een uitstekende performance.

Kunstenaar: Linde Roza
Titel:
Inkleuren

Locatie: Studio 1.8
Inkleuren is een videowerk van diverse beelden en foto´s rondom Breda. Het is een selectie waarin kleur, vorm en compositie een belangrijke verhalende rol spelen. Linde haar kunstpraktijk draait om performance, installatie, orde en documentaire. Ze richt zich vooral op alledaagse dingen en haar persoonlijke fascinaties en interesse. In haar praktijk stelt ze veel vragen die ze op een speelse manier probeer te beantwoorden.


Kunstenaar: Sue-Ann Bel
Titel:
The black Hair Stories
Fotograaf: Vincent van Woerkom

Locatie: Studio 1.8
Dit project is onstaan bij Productiehuis Theater Rotterdam waar Sue-Ann als maker verbonden is. Ze kijkt naar haar haar, de structuur en ze ziet het verleden. De pijn, vreugde, liefde, strijd, bloed, zweet, tranen en de geheimen. Via haar haar-verhalen leert ze, met jullie, over haar en ons verleden. Sua-Ann's haar is geschiedenis, een statement en tegelijkertijd gewoon haar.

Kunstenaar: Boaz van der Stelt
Titel: De zin van het leven
Locatie: Gang bij Studio 1.8
Ga mee in deze audiotour langs verschillende beelden, en wordt meegenomen door de verschillende fases van het leven. Boaz neemt je mee in zijn denkwijze over het leven en stelt zijn vragen die hem af en toe wakker kunnen houden. Want wat zijn wij mensen eigenlijk? En hoe zit de wereld nou eigenlijk in elkaar? Maar bovenal: Wat is de zin van het leven?


STUDIO 1.10 & 1.14

11:30-14:00u | RoAr
Als oud-student of bekende van de MBO Theaterschool weet je ongetwijfeld waar RoAr voor staat; een samenwerkingsproject tussen de Albeda MBO Theaterschool in ROtterdam en de opleiding Docent Theater van ArtEZ in ARnhem. (Zo simpel is het!) Dit jaar werkte vijf studenten Docent Theater met alle 1e jaars acteurs, ondersteund door techniekstudenten uit verschillende jaren, de 3e jaars vormgevers en de 1e jaars producenten. Resultaat: een intensief project met vijf prachtige korte voorstellingen die je op het Jubileum kan komen bekijken.
RoAr 1 - Onoverwinnelijk
RoAr 2 - WEG VAN HIER
RoAr 3 - Breekbaar Evenwicht
RoAr 4 - To whom it may concern...
RoAr 5 - Omdat er gekust werd..

14:30u | SLUITING IN DE ENTREE
We nodigen iedereen uit om samen met ons de sluiting van het Jubileum te vieren. Tijdens de sluiting blikken we terug op het programma van de afgelopen 2 dagen, zien we resultaat van workshops en kijken we vooruit richting vakantie en de toekomst. Haak vooral aan voordat je naar huis gaat!

Meer nieuws

podcasttafel.jpeg

De MBO Theaterschool Podcasts!

Lees dit bericht
mboproject-2021-08-25_lowres-1-1006224.jpg

Bezoek onze open dagen in januari

Lees dit bericht
poster_haarlevenhaardood.jpg

Haar leven haar doden

Lees dit bericht
mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.