podcasttafel.jpeg

Nieuws

De MBO Theaterschool Podcasts!

7 maart 2023

Onlangs heeft oud-student Nina de Pauw per opleiding een podcast opgenomen. In deze podcasts zijn de studenten en docenten van de opleiding Acteur, Producent, Techniek en Vormgeving aan het woord om jou een nog beter beeld te geven van wat we zoal doen op de MBO Theaterschool!

Van de opleiding Acteur horen we een gesprek tussen Nina en opleidingscoördinator Alexander de Vree en student Rugia. Binnen de driejarige opleiding ben je na je toelating onderdeel van een hele diverse groep mensen. Qua leeftijd maar ook qua persoonlijke ambities. Het gaat over 'verplichte smaakontwikkeling' en exploratie binnen het werkveld zodat je ook buiten je eigen hokje gaat 'proeven' tijdens je opleiding. Ze hebben het over projecten als 'RoMA', 'RoAr' en 'Vers Vlees', hoe het examenjaar eruit ziet en wat voor lessen er zijn. Maar ook over het extra vierde jaar, wat we het 'Excellentiejaar' noemen. Student Rugia vertelt hoe ze de audities heeft ervaren, hoe haar ambitie om acteur te worden is ontstaan en hoe zij de opleiding tot nu toe ervaart.


Van de opleiding Technicus horen we een gesprek tussen Nina en opleidingscoördinator Rosan Rozema, docent Anouk Wouters en student Luca. Hij vertelt hoe hij tot de keuze voor de opleiding is gekomen en hoe de opleiding hem bevalt. Daarnaast komen de Meeloopdagen aan bod en wordt besproken dat studenten tegenwoordig worden opgeleid als 'allround technicus' maar dat er in de vorm van 'keuzedelen' nog wel kan worden gekozen tussen licht, geluid of video. Die laatste is een steeds grotere speler geworden binnen het werkveld. Videodocent Anouk licht dit verder toe en Luca vertelt welke projecten hij zoal doet. Tenslotte wordt kort toelicht hoe de leerjaren eruit zien. 

MBO Theaterschool - De Podcasts (met Nina de Pauw)

Van de opleiding Vormgever zijn opleidingscoördinator Sacha van der Mast en student Suus te gast. Zij vertelt over haar eindexamenopdracht en neemt ons mee in het proces van onderzoek naar haar definitieve ontwerp.
Ook vertelt ze hoe de vier jaren binnen de opleiding er globaal uit zien en welke vakken en projecten ze heeft gevolgd. Het is een opleiding waar veel disciplines samenkomen en Suus en Sacha geven jullie een kijkje in de keuken.

Van de opleiding Producent zijn opleidingscoördinator Patricia Pattipeilohy en studenten Nikki en Yashvir aangeschoven. Zij zijn hard op weg om die 'verbindende creatieve regelaar' te worden die denkt in oplossingen. Een echte producent zoekt de grenzen op van wat mogelijk is. Je werkt tijdens je opleiding in professionele producties waardoor je uiteindelijk klaar bent voor het werkveld. Patricia vertelt onder andere over de projecten die momenteel draaien en Nikki en Yashvir vertellen hoe zij hun eerste schooljaar hebben ervaren.

Zeker het luisteren waard dus! Als je nog twijfelt over welke opleiding je binnen het theater zou willen volgen. Of om je nog meer te verheugen op de start van jouw avontuur komende september!

Meer nieuws

mboproject-2021-08-25_lowres-1-1006224.jpg

Bezoek onze open dagen in januari

Lees dit bericht
collegefilm.png

Collegefilm Albeda MBO Theaterschool

Lees dit bericht
23-24posteronschuld.png

Onschuld - Theater Mooi Weer

Lees dit bericht
mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.