2022_constellations.jpg

Nieuws

CONSTELLATIONS

24 oktober 2022

Hun liefdesverhaal had heel gewoon kunnen zijn maar Mariannes baan (kwantum fysicus) bepaalt hoe het stuk verloopt. Payne ontwikkelt een dramaturgie volgens haar theorie dat "in het kwantummultiversum elke beslissing die je neemt bestaat in een onvoorstelbaar groot ensemble van parallelle universums". De meest uiteenlopende constellaties van de relatie worden uitgespeeld. Existentiële vragen over de zin van het leven, de vrije wil en het lot.

Roland (een imker) en Marianne (een theoretisch natuurkundige) ontmoeten elkaar op een feestje. Op dat ene moment ontvouwt zich een onpeilbare veelheid aan mogelijkheden. Hun toevallige ontmoeting kan uitgroeien tot een relatie, een korte affaire of helemaal niets opleveren. Elke stap langs de mogelijke paden van een relatie biedt op zijn beurt een nieuwe reeks mogelijke uitkomsten. Een huwelijk kan bestaan naast een breuk en een tragische ziekte kan parallel bestaan aan een lang en gelukkig leven. In dit slimme, welsprekende en ontroerende verhaal speelt de relatie van Roland en Marianne zich af over een groot aantal mogelijke levens, waarbij de buitengewone rijkdom van het leven in het universum wordt vastgelegd. 

Lynn Schutter werkt sinds 2020 als regisseur voor Theater Mooi Weer in Rotterdam waar ze meerdere voorstellingen per jaar maakt. Sinds haar afstuderen aan de regieopleiding in Maastricht in 2018 werkt ze ook voor de MBO Theaterschool waar ze jaarlijks een productie maakt met de studenten uit het derde leerjaar. Voorheen was dit met TG Vers Vlees binnen de Theaterschool maar Constellations is de eerste samenwerking tussen Theater Mooi Weer en de MBO Theaterschool in Rotterdam, waar de studenten stagelopen in de regie van Lynn.  

REGIE Lynn Schutter  
TEKST Nick Payne   
VERTALING Peter de Hoog  
VORMGEVING & KOSTUUMS Suus Metselaar, Anouk Wensveen, Esmee Daenen en Bart Langerak 
VORMGEVING BEGELEIDING David van der Wees, Joey Schrauwen  
TECHNIEK Nienke Snelleman, Jasper Bohté, Kas van de Weem en Wilmar Meuldijk 
TECHNIEK BEGELEIDING Michiel Struijk, Eddie Kandhai  
PRODUCTIE Jenneken Aarssen  
REGIE ASSISTENT Suzan van der Poel  
SPEL Asaiah Goldstein, Ata Yilmaz, Cato Rodenhuis, Donna Mooij, Gerben Korstanje, Isaac Ouedraogo, Jeremy Luciana, Joep Verkiel, Leo Prins, Mikal Zerasion, Myrthe van den Berg, Olivia Meijer, Quint Doove, Soleny de Andrade Rodrigues, Sophie Hazelaar, Timo Fluit en Yentl Ottenspeer
POSTER Esmee Daenen (ontwerp), Olivia Meijer (fotografie) en Soleny de Andrade Rodrigues (model)

Voorstellingen: 
Vrijdag 4 november       18:00u    Première        (UITVERKOCHT)
Zaterdag 5 november    18:00u    Voorstelling    (UITVERKOCHT)
 
Tickets:
€10,- per stuk, inclusief eten.
 
Verkoop via: Theater Mooi Weer

Adres:
Theater Mooi Weer
Willem Buytewechstraat 36-40, Rotterdam
 

Meer nieuws

logojubileum[1].png

Programma 20-jarig jubileum

Lees dit bericht
collegefilm.png

Collegefilm Albeda MBO Theaterschool

Lees dit bericht
raaf_mboendclub-3.jpg

END CLUB

Lees dit bericht
mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.