img_0064.jpeg

Nieuws

Albeda MBO Theaterschool: Bijzondere initiatieven voor het vak Burgerschapsonderwijs

17 april 2024

Studenten Albeda MBO Theaterschool lopen voorruit op de zaken als het aankomt op het (binnenkort) verplichte Burgerschap examen. Afgelopen week maakte minister Dijkgraaf bekend dat het vak Burgerschap vanaf 2026 een verplicht onderdeel zal worden voor het behalen van het mbo diploma. Hoewel nu nog niet verplicht, wordt het vak Burgerschap op de Albeda MBO Theaterschool al goed omarmd. Onderwijsleider Debbie van Dishoeck zegt; ‘’wij hebben het altijd voorop gesteld dat al onze studenten naast hun specifieke vakkennis ook een breder beeld van de maatschappij krijgen nadat ze deze school verlaten’’. In de afgelopen jaren werden er al meerdere projecten bedacht en doorontwikkeld waarbij het sociale en maatschappelijke onderdeel de boventoon voerde. Afgelopen week nog organiseerden studenten Productie Podiumkunsten een lunch voor het Leger des Heils als onderdeel van een groter geheel. Namelijk een voorstelling over de geschiedenis van Rotterdam, geproduceerd door de opleidingen techniek, vormgeving en productie.

img_0063.jpeg

Talkshow over diversiteit en inclusiviteit zet studenten aan het denken

Gisteren stond de talkshow ‘Talk of the Town’ weer op het programma. Een terugkerend initiatief waarbij school-breed wordt ingezet op de sociale en maatschappelijke ontwikkeling van de studenten. Te gast waren Y.M.P oftewel YoungMichPoetry; een talentvolle ondernemer en woordkunstenaar uit Rotterdam-Zuid. Actrice en Colombina prijswinnares Urmi Plein, consultant diversiteit en inclusiviteit Winnie Roseval en acteur en theatermaker Saïd El Abboudi. Een geslaagde middag die niet alleen voor, maar ook door de studenten zelf was georganiseerd. Van Dishoeck; “onze studenten krijgen hier nieuwe inzichten van de gasten die we in de talkshow ontvangen, maar zijn gelijktijdig bezig om zelfstandig een evenement op te zetten en te draaien. Twee vliegen in één klap dus”.

 

Aansluitend aan de talkshow zullen de studenten deze week verschillende workshops en locatiebezoeken afleggen in het kader van het thema diversiteit en inclusiviteit, waaronder een bezoek aan de tentoonstelling ‘Kolonialisme en Rotterdam’ in het Wereldmuseum, een tocht per step langs plekken in Rotterdam die in die tijd met kolonialisme te maken hadden. Eerder deze week volgden de studenten ook thematische workshops in het Stedelijk Museum Schiedam. Deze lessen komen tot stand met hulp van de organisatie Helping Heroes die ieder jaar gastlessen verzorgen op het gebied van de gekozen thema’s.

 

Bekijk hier ook de aftermovie van Talk of the Town.

Meer nieuws

2022_constellations.jpg

CONSTELLATIONS

Lees dit bericht
mboproject-2021-08-25_lowres-1-1006224.jpg

Bezoek onze open dag in maart

Lees dit bericht
def.postermeeuwpng.png

Meeuw, deconstructie van een liefde

Lees dit bericht
mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.