EXPO – Info

EXPO 4V

Donderdag 6 februari 2020 is het zover: maar liefst dertien getalenteerde vormgevers presenteren hun afstudeerexpositie. De afgelopen jaren hebben ze zich ontwikkeld tot eigen unieke karakters met allen een eigen stijl.

De studenten zijn uitgedaagd om met een tentoonstelling van eigen werk te komen waaruit hun ambitie voor de toekomst blijkt.

Met deze expositie verwachten de studenten zichtbaar te worden in het werkveld en bij de HBO kunstvakopleidingen waar een aantal van hen aan wil doorstuderen. Maaspodium die graag plaatsmaakt voor talentontwikkeling bood de studenten van de MBO Theaterschool dan ook aan bij hen te komen exposeren. Een unieke kans die deze studenten graag aanpakken.

Nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe jonge talenten? Kom dan naar de expo in Maaspodium, op donderdag 6 februari van 19:00 tot 21:00.

Maak kennis met de vormgevers:

Sara Baltussen

De afgelopen jaren heeft Sara zich gefocust op theater en daar haar passie voor decorbouw ontdekt.

Emmelie van den Berg

Tijdens haar expositie wil ze de bezoeker zich een klein beetje meer bewust maken van zichzelf en het gegeven dat er meer bestaat dan het praktische dagelijks leven.

Lise van den Bos

Lise wil een ode brengen aan de Nederlandse kust. Voor elk element, één outfit. Eén voor het water in de zee. Eén voor de lucht erboven en één voor de vele zandkorrels van het strand. Ze vind het leuk om met stoffen te werken, onderzoek te doen naar materialen en nieuwe technieken uit te proberen. Wandel tussen haar creaties en ervaar de Nederlandse kust.

Tanya Fritsma

Tanya Fritsma is een gedreven kunstenaar die een passie heeft voor illustreren en animeren. Op de expo laat zij haar allereerste korte film zien: The Lighthouse. Een zelfbedacht verhaal rondom de vraag: Wat als je zwaartekracht uit kan zetten? Doe de koptelefoon op, ga comfortabel liggen en geniet!

Siri Kreukniet

Siri heeft sinds ze klein was al een fascinatie met theater, de kostuums, decors en de grime. Het is bijna alsof je in een andere wereld stapt. Vanaf haar 15e is ze al bezig met kostuums maken. Ze gebruikt hiervoor vaak materialen en manieren waar andere mensen niet naar omkijken of over nadenken

Manon van Leeuwen

Manon is het liefste bezig met het vormgeven van decor. Ze houdt van de grootsheid ervan. Ze zoekt elke keer de uitdaging op wat haar werk scherp houdt. Merel Pielkenrood

Gebaseerd door de verbazingwekkende schoonheid van schimmels, ben ik een ruimte gaan maken waar deze schoonheid tot leven komt. Merel wil  je voor even ontrekken uit je dagelijks leven en je naar een andere wereld meenemen.

Nina de Ridder

Tijdens de opleiding als theatervormgever heeft Nina zich ontwikkeld als duizendpoot, en vind ze van alles iets interessant. Opvallend is dat tekst en beeld haar altijd fascineren. Deze expositie is geïnspireerd op Lente, Herfst en de Winter. Met als hoofdthema Betaalbare Romantiek. Het is ons gegeven, gratis en voor niets. Het is ons pareltje en onze water bij de wijn.

Merel Pielkenrood

Geïnspireerd door de verbazingwekkende schoonheid van schimmels, ben ik een ruimte gaan maken waar deze schoonheid tot leven komt. Mijn naam is Merel Pielkenrood en ik wil je voor even onttrekken uit je dagelijks leven en je naar een andere wereld mee nemen.

Charlotte Sanstra

Charlotte is altijd al bezig geweest op creatieve manieren, van hout ontwerpen tot schilderen. Het ontwerpen met hout is daarin een passie gebleken. Met een door haar ontworpen trap wil ze dat iedereen een koninklijke en machtige ervaring voelt zodra je eroverheen loopt. Even boven het maaiveld uitsteken, alles vergeten en letterlijk boven iedereen staan.

Nikky Sanstra

Net als Charlotte is Nikky heel creatief en graag bezig met ontwerpen. Het ontwerpen van kostuums vindt ze het allerleukste om te doen. Met haar jurk geïnspireerd door rode vlinders maakt ze mening vrouw jaloers; een jurk die een magisch gevoel geeft en iedereen aan wil trekken.

Kaya van der Schaaf

Bij de expositie van Kaya zul je binnenstappen in een conceptstore vol met zelf ontworpen producten en kleding.

Je gaat diverse items zien waarop de illustraties zijn afgebeeld. Ik sta voor duurzaamheid, daarom maak ik gebruik van tweedehands kleding en bewerk ik producten van gerecycled materiaal. Laat je inspireren en neem je pinpas mee!

Xiao Veerman

Xiao wil mensen na laten denken over de toekomst van het milieu. Ze neemt je mee in twee werelden; één die schoon, rustgevend en zuurstofrijk is, en één die vervuild is door al het plastic en een kille sfeer.

Lizanne Verhoeven

Lizanne heeft de afgelopen jaren veel geëxperimenteerd in het vak als theatervormgever. Ze is gek op onderzoek doen en concepten maken. Voor deze expositie heeft ze een concept bedacht voor een pretpark attractie. Het concept is geïnspireerd op de wilde jacht; laat je verrassen.

Klik hier voor meer info over Vers Vlees.