mboproject-2021-10-31producentenfilmopnames_lowres-16-l1008513.jpg

Producent

Bij de opleiding Producent ontwikkel je je in drie jaar tijd tot productieleider, eventmanager of beginnend zakelijk leider, In de opleiding krijg je te maken met alle facetten van het producentschap. Je snapt het creatieve proces, je bent sparringpartner voor de regisseur en bent door je kalme voorkomen de spil in het web die altijd het overzicht heeft. Je leert onder andere hoe je projecten strak financiert, organiseert, plant en uitvoert. Na deze opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding of direct aan de slag gaan als beginnend producent.

Over de opleiding

 

De vakken

De kern van de opleiding tot producent bij de MBO Theaterschool bestaat uit vakspecifieke lessen waarin de nadruk ligt op zakelijk ontwikkeling als ZZP’er en creatief ondernemer, productie-, project- en stagemanagement en specifieke onderwerpen als fondsenwerving, contracten en verzekeringen.

Naast de vakspecifieke lessen is er gedurende de hele opleiding veel aandacht voor de algemene vakken Nederlands, Engels en Rekenvaardigheid. Met vakken als teamwork, persoonlijke loopbaanbegeleiding en theateroriëntatie ontwikkel je jezelf als persoon en ontdek je steeds meer jouw plek in de maatschappij.

De leslocaties

Je krijgt les in een omgeving waar constant aan theater en producties wordt gewerkt. Er zijn lokalen en praktijkruimtes die aansluiten op de werkomgeving van acteurs, vormgevers, producten en technici. Daarnaast krijg je veel lessen én maak je voorstellingen in onze professioneel ingerichte theaterzalen.

Jouw toekomst

Veel afgestudeerde studenten vinden meteen een baan in de culturele sector zoals theaters, musea en festivals. Dat is mede te danken aan de goede connecties en stageplaatsen van de school.Je kunt in één of meerdere van de volgende functies terechtkomen:

  • Productie, -leider, -assistent
  • Beginnend zakelijk leider
  • Projectleider / medewerker

 

Doorgroeien

Je kunt ervoor kiezen om je na de MBO Theaterschool verder te ontwikkelen aan een hbo-opleiding. Er zijn aantal hbo-opleidingen die in het verlengde liggen van de opleiding Producent:

  • Kunst & Economie aan de HKU
  • Productie Podiumkunsten aan de AHK
  • Event management
mboproject-2021-08-25_lowres-24-1006426.jpg

Interesse?

Schrijf je direct in of neem contact met ons op.

Dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf.