Acteur

Acteur

Jij wilt van theater je vak maken. Je wilt acteren, bewegen en zingen. Je hebt lef, staat open voor nieuwe ervaringen en je bent supergemotiveerd.

Bij de opleiding Acteur leg je in drie jaar tijd een sterke basis als acteur én leer je om zelf aan de slag te gaan als theatermaker. Begeleid door professionals uit de theaterwereld werk je aan je vaardigheden als acteur. Dat doe je binnen de lessen maar vooral ook door veel te spelen, bijvoorbeeld binnen ons eigen theatergezelschap Vers Vlees. Na de driejarige opleiding tot acteur kun je jezelf nog een jaar verder ontwikkelen binnen het Excellentiejaar. Dit is een extra opleiding van een jaar tot Interdisciplinair Performer. Daarna kun je doorstromen naar een hbo-theateropleiding of direct als acteur aan de slag.

“Op deze school heb ik mijzelf leren kennen. Dit is zo’n plek waar je je veilig voelt, waar je helemaal jezelf kunt zijn. Pas dan kun je veel uit je zelf en uit de mensen om je heen halen.” – Jonathan

Passie & doorzettingsvermogen

De MBO Theaterschool leidt open, maatschappelijk betrokken jonge mensen op die boeiend zijn om naar te kijken en luisteren. Tijdens je opleiding moet je je open durven stellen voor nieuwe ervaringen en onbekende werelden. Durven te stralen én te falen. Jij bent immers de regisseur van je eigen leren en leven. Je hoeft dan ook niet alles te kunnen als je begint. Maar je moet wel alles uit jezelf en de opleiding willen halen, een enorme drive hebben. Daarbij mag je van je docenten verwachten dat zij alles uit zichzelf halen om jou te voeden, inspireren, bevragen en uit te dagen. Samen zoeken jullie naar antwoorden op vragen als Wie ben ik, wat wil ik bereiken en hoe kom ik daar? Beleving, passie, nieuwsgierigheid, zelfdiscipline, ondernemingsgeest en zelfvertrouwen zijn dé factoren om te ontwikkelen en leren.

Klik hier voor de toelatingseisen voor de opleiding Acteur.

Theaterschool

Dé plek waar acteren, techniek en vormgeving samenkomen!

Meer informatie

Acteur lesprogramma - acteur

Lesprogramma

De opleiding Acteur (Artiest uitstroomprofiel Acteur) is een driejarige mbo-opleiding niveau 4…

Lees meer

studenten

Procedure en kosten

Het wettelijk verplichte lesgeld voor jongeren vanaf 18 jaar…

Lees meer

Acteur docententeam - acteur

Docententeam

Alle docenten van de MBO Theaterschool zijn naast hun docentschap actief als..

Lees meer

Schrijf je nu in voor de opleiding acteur!

 

Inschrijven