Voorstellingen en projecten

VOORSTELLINGEN EN PROJECTEN

• Voorjaarsontwaken
    Thuiswerkopdracht van 1e jaars actrice Fenna Vissers. In de spellessen is gewerkt vanuit de tekst ‘Voorjaarsontwaken’ van Frank Wedekind. Hieruit volgde een zelfmaakopdracht vanuit video, muziek en beeld waarin de studenten een monoloog voordroegen
  • Exposure
    Presentatie 2e jaars van eigen werk, begeleid door Geerten Stumpel (3e jaars Theaterdocent AHK). In 6 weken hebben de 2e jaars Acteurs en de 2e jaars Techniek studenten in vier collectieven in eigen tijd gewerkt aan een performance van circa 15 minuten. Ze zijn niet geregisseerd alleen gecoacht. De performances zijn gespeeld in vier verschillende studio’s op de MBO Theaterschool (studio 0.10, 1.8, 1.10 en 1.14) en de video op YouTube toont ze alle vier na elkaar.
  • Tiresias
    Eerste examenvoorstelling van de 3e jaars acteurs, geregisseerd door Jiska de Wit en Michiel Bijmans en met regie assistent Joost Roskam. In 8 weken hebben de acteurs en techniekstudenten gewerkt met de tekst ‘Tiresias’ van Kae Tempest en diens spoken word teksten en muziek van verschillende platen. De voorstelling is gespeeld in theaterzaal De Vide op de MBO Theaterschool.
  • Geraniums stinken
    Examensolo van 3e jaars acteur Mees van den Biggelaar in samenwerking met vormgevings- en techniekstudenten. En zijn opa. Hij is begeleid door regisseur Lynn Schutter. De voorstelling is gespeeld in theaterzaal De Vide op de MBO Theaterschool.
  • Nee jij trekt volle zalen
    Afstudeervoorstelling van de 3e jaars acteurs, geregisseerd door Victor Mentink en Elsbeth Bult. In 6 weken tijd hebben afstuderende studenten van alle drie de opleidingen (Acteurs, Vormgevers, Technici) tijdens de eerste lockdown online gewerkt aan dit afstudeerproject. De voorstelling is gespeeld met de studenten thuis achter hun computers en eerder opgenomen materiaal. De danschoreografie van de meiden is opgenomen in theaterzaal De Entree op de MBO Theaterschool. Na de voorstelling openden in ZOOM verschillende kamers waar nog ander werk werd getoond
  • Desire
    Engelse voorstelling uit het examenjaar gemaakt midden in de eerste lockdown onder regie van Lynn Schutter en regie assistent Relinde Burgerhoudt. Er is gewerkt vanuit het script ‘Desire’ van Granz Xaver Kroetz. In kleine groepen hebben de studenten online gerepeteerd met hun regisseur en zijn ze apart van elkaar naar school gekomen om het te spelen op 1,5 meter van elkaar. Het is uiteindelijk gespeeld en live gestreamd van theaterzaal De Verdieping op de MBO Theaterschool.