Acteur

Acteur

Bij de opleiding Acteur leg je in drie jaar tijd een sterke basis als acteur én leer je om zelf aan de slag te gaan als theatermaker. Begeleid door professionals uit de theaterwereld werk je aan je vaardigheden als acteur. Dat doe je binnen de lessen maar vooral ook door veel te spelen, bijvoorbeeld binnen ons eigen theatergezelschap Vers Vlees. Na de driejarige opleiding tot acteur kun je jezelf nog een jaar verder ontwikkelen binnen het Excellentiejaar. Dit is een extra opleiding van een jaar tot Interdisciplinair Performer. Daarna kun je doorstromen naar een hbo-theateropleiding of direct als acteur aan de slag.

Jij wilt van theater je vak maken. Je wilt acteren, bewegen en zingen. Je hebt lef, staat open voor nieuwe ervaringen en je bent supergemotiveerd.

“Op deze school heb ik mijzelf leren kennen. Dit is zo’n plek waar je je veilig voelt, waar je helemaal jezelf kunt zijn. Pas dan kun je veel uit je zelf en uit de mensen om je heen halen.” – Jonathan

MBO Theaterschool

De MBO Theaterschool is de enige mbo-opleiding in Nederland met een eigen theatergezelschap bestaande uit acteurs, technici, vormgevers én producenten. Onze studenten zijn maatschappelijk betrokken jongeren met een open karakter. Sta jij open voor nieuwe ervaringen en onbekende werelden? Durf jij te stralen én te falen?

Jij bent de regisseur van jouw eigen leren. Je hoeft echt niet alles te kunnen als je begint. Zolang je bereid bent om alles uit jezelf en de opleiding te halen ben je in Rotterdam op het juiste adres. De MBO Theaterschool biedt een inspirerende omgeving waarin we elkaar inspireren, bevragen en uitdagen. Samen zoeken we naar antwoorden en ondersteunen we elkaar in onze zoektocht naar uitdaging en ontwikkeling. Creativiteit, passie, en een enorme drive staan centraal in jouw verhaal. Heb jij die discipline en ondernemingsgeest?

Wil je graag meer zien van wat jou te wachten staat? Kijk dan hier naar een van onze voorstellingen, lespresentaties of projecten.

Theaterschool

De MBO Theaterschool in Rotterdam! Dé plek waar acteren, techniek, productie en vormgeving samenkomen!

Schrijf je snel in voor de sluitingsdatum van 24 maart 2021!

Meld je nu aan

schrijf je hier in voor de open dag op 12 november!

Meer informatie

De vakken

De kern van de opleiding tot acteur bij de MBO Theaterschool bestaat uit vakspecifieke (spel)lessen waarin wordt gewerkt met improvisatie, tekstbehandeling, theatermaken, fysiek spel, beweging, dans, stem, zang en het geven van workshops.

Naast de vakspecifieke lessen is er gedurende de hele opleiding veel aandacht voor de algemene vakken Nederlands, Engels en Rekenvaardigheid. Met vakken als teamwork, persoonlijke loopbaanbegeleiding en theateroriëntatie ontwikkel je jezelf als persoon en ontdek je steeds meer jouw plek in de maatschappij.

De leslocaties

Je krijgt les in speciale studio’s. Deze studio’s zijn voorzien van een balletvloer, spiegels en een piano. Ook zijn er meerdere theaterstudio’s. Deze studio’s zijn speciaal ingericht voor het geven van kleine presentaties waar gebruik gemaakt kan worden van licht en geluid. Daarnaast maak je voorstellingen in volledig uitgeruste theaterzalen.

Stage

Op de MBO Theaterschool heb je 100% stagegarantie. De school heeft nauwe banden met gerenommeerde theaterbedrijven en -gezelschappen. Hierdoor loop je stage op bijzondere plaatsen. Technici en vormgevers hebben jaarlijks een externe stage. Acteurs lopen stage bij Vers Vlees. Dit is het eigen theatergezelschap van de MBO Theaterschool.

Jouw toekomst

Na de MBO Theaterschool kun je aan de slag als acteur, theatermaker en speler in diverse vormen van theater bij een van de vele organisaties en gezelschappen die Nederland rijk is. Daarnaast kan je als zelfstandig ondernemer aan het werk of als theatertrainer en/of rollenspelacteur. Ook behoort het verzorgen van workshops op scholen, bedrijven of andere plekken tot de mogelijkheden. Na het doorlopen van het Excellentiejaar kan je ook aan de slag als Interdisciplinair Performer.

Doorgroeien

Veel van onze studenten kiezen ervoor om zich verder te ontwikkelen aan een van de hbo-theateropleidingen in Nederland. Ze weten inmiddels waar hun interesses en kwaliteiten liggen. Dat kan in het acteren, dansen, zingen, lesgeven, theatermaken/regisseren, mime of een combinatie daarvan zijn.

Deze hbo-kunstopleidingen kun je onder andere na je opleiding aan de MBO Theaterschool volgen:

  • Artez hogeschool voor de kunsten
  • HKU hogeschool voor de kunsten, Utrecht
  • FHK Fontys hogeschool voor de kunsten
  • Toneelacademie Maastricht
  • Codarts university of the arts
  • Royal Welsh college of music and drama in Cardiff Engeland

Acteur lesprogramma - acteur

Lesprogramma

De opleiding Acteur (Artiest uitstroomprofiel Acteur) is een driejarige mbo-opleiding niveau 4…

Lees meer

studenten

Procedure en kosten

Het wettelijk verplichte lesgeld voor jongeren vanaf 18 jaar…

Lees meer

Acteur docententeam - acteur

Docententeam

Alle docenten van de MBO Theaterschool zijn naast hun docentschap actief als…

Lees meer

Schrijf je nu in voor de opleiding acteur!

 

Inschrijven