Aanpak COVID-19 – Hoe gaan wij er mee om?

Albeda streeft naar maximale veiligheid van studenten en medewerkers. In verband met de toenemende verspreiding van het Coronavirus vinden er geen onderwijsactiviteiten plaats op de locaties van Albeda tot 4 mei 2020.

Wat betekent dit voor onze (aankomende) studenten?

Voor huidige studenten:

Gaan mijn lessen door?
Per opleiding bekijken we hoe we onderwijs digitaal (afstandsleren) kunnen aanbieden. Je wordt hierover door je opleiding geïnformeerd.

Gaan de examens door?
Het examenprogramma wordt in principe uitgevoerd. Dit geldt ook voor de CEM-examens. Je wordt hierover door je opleiding geïnformeerd.

Moet ik naar mijn stage?
Stages gaan door zolang je welkom bent bij je stagebedrijf. Als je stagebedrijf aangeeft dat je uit voorzorg niet meer welkom bent, dan respecteren we dat. Let op: je moet dit dan doorgeven aan je opleiding

Ik ben ziek, wat moet ik doen?
Bij gezondheidsklachten meld je je ziek bij school en/of je stagebedrijf. Je leest hierover meer op website en het studentenportaal.

Ik heb nog spullen op school liggen. Mag ik die ophalen?
Je kunt je spullen in je kluisje/locker ophalen. Let op: je wordt hiervoor uitgenodigd door ons. Heb je niks ontvangen, neem dan contact op met jouw hoofddocent.

Ik heb geen laptop. Hoe kan ik digitaal de lessen volgen?
Als je geen laptop of computer hebt, neem dan contact op met je studieloopbaanbegeleider. We zoeken dan naar een oplossing voor jou.

Mag ik nog op buitenlandstage?
Alle buitenlandstages en – reizen zijn on hold gezet. Heb je vragen hierover, neem dan contact op met je studieloopbaanbegeleider.

Zijn de gebouwen van Albeda open?
De gebouwen van Albeda zijn open van 08.30 tot 17.00 uur. Let op: alleen in overleg met je hoofddocent kan je op school werken.

Gaan de evenementen van Albeda nog door?
Alle evenementen van Albeda gaan niet door tot en met 6 april.

Heb je nog vragen?
Voor vragen kun je terecht bij kantoor en je studieloopbaanbegeleider (slb’er). We hopen dat de situatie zich snel verbetert en wij je weer op school kunnen verwelkomen. Heb je (persoonlijke) problemen en wil je hulp of advies? Neem dan contact op met je studieloopbaanbegeleider. Deze kan je verder helpen met je hulpvraag.

Waar kan ik nog meer terecht voor informatie over het Coronavirus?
Heb je vragen over het Coronavirus? Kijk op ons Portaal. Je kunt ook contact opnemen met het landelijke telefoonnummer via 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

De meest recente algemene informatie, vragen en antwoorden over het Coronavirus kun je vinden op ons Portaal en op de website van het RIVM: www.rivm.nl.

Voor aankomende studenten:

Ik heb een intakegesprek staan. Gaat deze afspraak door?
Ja, de geplande intake-afspraken gaan door. LET OP: Dit is alleen voor de opleiding Podium- en evenemententechniek. De overige auditanten hebben een mail gekregen.
Voor vragen over de intake kun je contact opnemen met het MBO kantoor, zij zijn te bereiken via de mail: mbo.theaterschool@albeda.nl

Ik heb me nog niet aangemeld en heb nog vragen. Waar kan ik terecht?
Het Studie info punt van Albeda blijft open. Je kunt chatten, mailen en bellen of langskomen. Daarnaast kun je ook contact opnemen met het MBO kantoor via mbo.theaterschool@albeda.nl

Ik heb me aangemeld voor meelopen of proefstuderen. Gaat dit door?
Vanwege de situatie rondom het corona-virus heeft Albeda besloten om het proefstuderen en meelopen op te schorten tot en met maandag 6 april. Op het moment dat het weer kan, ontvangt iedereen een nieuwe uitnodiging, zie ook de webpagina open avond.

Gaat de open avond van 19 maart door?
De open avond gaat vanwege de situatie rondom het corona-virus niet door. Voor alle informatie over onze opleidingen en aanmelden kun je terecht bij het MBO kantoor via mbo.theaterschool@albeda.nl

Hoe zit het met het recht op toelating?
In principe moet je je uiterlijk 1 april aanmelden om recht op toelating tot de opleiding van jouw keuze te hebben. Vanwege de situatie rondom het corona-virus heeft Albeda besloten om het recht op toelating voorlopig te verlengen tot 1 mei 2020. De toelatingseisen van de opleiding blijven hetzelfde.