Vormgever

Theatervormgever

“Mode alleen vind ik leeg. Hier heb ik geleerd te ontwerpen vanuit een verhaal of personage”

Hou je van uitbundige kostuums en grime? Wil je decors schilderen en bouwen voor het theater? Ben je creatief en heb je discipline en doorzettingsvermogen? Dan is de opleiding Theatervormgever (Mediavormgever Art & Design) op de MBO Theaterschool iets voor jou! Hier leer je een prachtig vak in een inspirerende omgeving.

Ambitie

Hoe maak je van niets iets moois? Hoe bereik je het gewenste effect? Tijdens de opleiding leer je denken in mogelijkheden en leer je je ambitie vorm te geven. Samenwerken en goed luisteren naar elkaar vormen hierbij de rode draad. Theater maken doe je samen. De opleiding Theatervormgever aan de MBO Theaterschool onderscheidt zich van andere opleidingen binnen het profiel mediavormgever, door prioriteit te geven aan het aanleren van vaardigheden en technieken met de hand. Zonder de huidige ontwikkelingen in het vakgebied uit het oog te verliezen, vormt het handwerk de basis. Van daaruit komen digitale (ontwerp)mogelijkheden aan bod.

Sanne: “Ik zocht een uitdagende en praktijkgerichte opleiding. Het ging mij om het creatieve, iets maken vanuit mijzelf. Vanaf het derde jaar ben ik ook echt van theater gaan houden, met name om de samenwerking, om samen iets moois neer te zetten, mensen aan het denken te zetten.”

Passie & talent

Technische vaardigheden, kennis van technieken en materialen en het maken van eigen ontwerpen, staan centraal tijdens de eerste drie leerjaren. Onder leiding van docenten uit de praktijk, werk je jouw ideeën uit tot een concreet beeld. Eerst tweedimensionaal, een ontwerp op het platte vlak, maar daarna ook driedimensionaal bij het maken van een decorontwerp en een maquette. En tot slot het echte werk, als de uitvoering van ideeën samenkomen in eigen producties. De opleiding biedt volop ruimte om te experimenteren. In het derde en vierde jaar maak je onderdeel uit van het theatergezelschap Vers Vlees en werk je intensief samen met je medestudenten van de andere opleidingen aan eigen producties.

Klik hier voor de toelatingseisen voor de opleiding Theatervormgever.

Kom 20 januari 2018 (10:00-16:00) naar onze open dag! Wil je na de open dag meer weten over de opleidingen Technicus en Vormgever? Bezoek dan óók onze open avond voor deze twee opleidingen op 15 maart 2018 (18:00-21:00). Klik hier voor meer informatie over de open dag & avond.

Meer informatie

Programma

Theatervormgever (Mediavormgever Art & Design) is een vierjarige mbo-opleiding op niveau 4..

Lees meer

studenten

Procedure en kosten

Vanaf 18 jaar wettelijk verplicht lesgeld in studiejaar 2015-2016 was..

Lees meer

Docenten team

Alle docenten van de MBO Theaterschool zijn naast hun docentschap actief als..

Lees meer

Schrijf je nu in voor de opleiding vormgeven!

 

Inschrijven