Cast & crew TG Vers Vlees

– vormgevers –

Naam: Annabel de Nijs

Leeftijd: 23 jaar

Grootste talent: Ik ben goed achter de naaimachine, dus kostuums maken gaat mij wel oké af! Dit is ook waar ik na deze opleiding zeker verder mee wil gaan.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Met Vers Vlees wil ik kunnen aantonen dat ik creatief ben op meer dan één vlak.

Dit is belangrijk voor mij: Een gezonde, professionele, gezellige werkomgeving. Het is belangrijk goed te werk te kunnen gaan, maar ook plezier te houden in wat je doet en met wie je dat doet.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Het kunnen (her)ontdekken van een passie, talent en creativiteit!

Naam: Charlotte Sanstra

Leeftijd: 21 jaar

Grootste talent: Mijn grootste talent is denk ik tekenen. Ik teken veel en graag, vooral realistisch en cartoon.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Het bedenken, ontwerpen en maken van een groots en spectaculair decor.

Dit is belangrijk voor mij: Dat in al mijn werk een stukje Charly zit, ik wil iets eigen maken en dat het voor iedereen opvalt dat het van mij af komt.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: In dit vak kan ik altijd doen wat ik leuk vind. Mijn hobby wordt mijn werk.

Naam: Emmelie van den Berg

Leeftijd: 21 jaar

Grootste talent: Ik kan goed werken vanuit eigen gevoelens en merk dan ook dat deze duidelijk overkomen op het publiek. Ik vind het fijn om vanuit een bepaald gevoel te werk te gaan en om op die manier iets over te brengen naar anderen.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Ik zou graag willen leren en ervaren hoe het is om een proces van begin tot eind mee te maken. En natuurlijk wil ik daarnaast graag laten zien wat ik kan.

Dit is belangrijk voor mij: Ik vind het belangrijk dat ik mezelf de ruimte geef om te blijven leren en groeien. En ik geloof erin dat zelfreflectie hierbij een grote rol speelt. Daarom vind ik het ook belangrijk om eerlijk te zijn tegen anderen, maar ook zeker tegenover mezelf.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Ik vind het vooral heel mooi om te zien hoeveel mogelijkheden er zijn binnen het vak. Ik heb het gevoel dat ik met dit vak eindeloze dingen kan ontdekken en dat er ontzettend mooie beelden gecreëerd kunnen worden door niet alleen de vormgeving, maar ook in samenwerking met andere vakken.

Naam: Evian de Bruijn

Leeftijd: 20 jaar

Grootste talent: Ik sta open voor alles, ik ben leergierig en een echte doorzetter.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Ik hoop met Vers Vlees nog veel dingen te leren en mij verder te kunnen ontwikkelen. Een goede samenwerking is hierbij ook zeker van belang voor mij. Ik vind het geweldig om mijn ideeën uit te kunnen voeren en uiteindelijk waar te maken op het podium.

Dit is belangrijk voor mij: Dicht bij mijzelf blijven, geluk vinden in het werk dat ik doe en anderen hiermee blij kunnen maken. En structuur in de chaos vinden.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Ik houd van het hele ontwerpproces, maar het mooiste vind ik, als alle vormgeving van de voorstelling af is en het in één voorstelling bij elkaar komt. Je kan het stuk dan echt tot leven zien komen, en het is geweldig dat ik er dan aan mee gewerkt heb.

Naam: Kaya van der Schaaf

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Ergens iets moois van maken door mijn visie er op toe te passen.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Van alles iets mee pakken om mij  zo breed mogelijk op te leiden.  En mooie dingen maken.

Dit is belangrijk voor mij: Mijn ideeën kunnen uitwerken en trots kunnen zijn op het resultaat.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Gevoel of idee van mijzelf of van anderen werkelijk maken. En dan zelf trots kunnen zijn op het eindresultaat en zien dat andere dat ook zijn.

Naam: Lise van den Bos

Leeftijd: 18 jaar

Grootste talent: Mijn grootste talent ligt bij het vak kostuum, dit vind ik het leukst om te doen.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Met Vers Vlees hoop ik veel ervaringen op te doen die ik nodig ga hebben in dit werkveld en vooral veel kostuums te maken.

Dit is belangrijk voor mij: Ik ben erg nieuwsgierig en onderzoek graag dingen. Vaak vind ik dan antwoorden in het verleden. Ik vind het leuk om dingen uit het verleden te vertalen naar het heden.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Het eindresultaat zien, geeft mij voldoening. Maar het maakproces vind ik het leukst.

Naam: Lisette Ahsman

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Het samenvoegen van theater en kunst in een totaal beeld.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Technisch gezien wil ik een decorbeeld maken waar mensen van stilvallen, een beeld dat het stuk versterkt en de acteurs ruimte geeft in hun spel, niet letterlijke ruimte, maar ruimte om hun spel te kunnen versterken en verduidelijken. Verder wil ik mij ontwikkelen als vormgever en niet snel tevreden zijn, mezelf blijven ontwikkelen en bekritiseren om op deze manier altijd het beste te leveren.

Dit is belangrijk voor mij: Voor mij is het belangrijk dat ik tevreden ben. Dat ik achter mijn werk sta en het kan verworden. Waarmee ik mijzelf en de mensen waarmee ik samen werk serieus neem.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Het samenwerken met de andere disciplines de verschillende mensen om mij heen en het kunnen meegenieten van elkaars vak. Daarnaast is geen dag hetzelfde en ben je altijd op zoek naar nieuwe dingen. De beweging die dit vakgebied met zich meeneemt vind ik heerlijk.

Naam: Lizanne Verhoeven

Leeftijd: 20 jaar

Grootste talent: Ik ben leergierig, kan goed probleemoplossend werken en ik ben een doorzetter.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Ik wil met Vers Vlees meer ervaring opdoen en het beste uit mijzelf halen. Ook wil ik samen met de rest van de groep voorstellingen maken waar we allemaal trots op kunnen zijn.

Dit is belangrijk voor mij: Dat ik mijzelf kan blijven ontwikkelen en uitdagen om zo het beste uit mijzelf te halen.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Het eindresultaat zien na een lang en soms moeizaam proces en daar vervolgens trots op zijn.

Naam: Manon van Leeuwen

Leeftijd: 18 jaar

Grootste talent: Mijn grootste talent buiten school is paardrijden en binnen school decorbouw. Ik houd er gewoon van om bezig te zijn met mijn handen.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Met Vers Vlees wil ik bereiken dat ik zelfstandig word en ontdek wat ik leuk vind om met decor te doen, want je kan bouwen of ontwerpen.

Dit is belangrijk voor mij: Ik vind het belangrijk dat je door iedereen begrepen en respectvol behandeld wordt tijdens ieder proces.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Het teamverband maakt voor mij dit vak het echt waard, de gezellige lange opbouwdagen zijn vaak het leukst.

Naam: Merel Pielkenrood

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Heerlijk alles vergeten, vrij voelen en dansen met alle mensen.

Wat wil ik bereiken met Vers Vlees: Ik wil theater neerzetten dat werkt. Dat alles met elkaar werkt. Dus dat de ruimte, kostuums en alles er omheen de acteurs versterkt en andersom ook. Dat we iets neerzetten wat het publiek nieuwsgierig maakt of juist expres verveeld. Maar dat het iets doet.

Dit is belangrijk voor mij: Dat ik er even tussenuit ga en dingen ga doen. Meestal ga ik dan met vrienden of familie kletsen, skeeleren, muziek luisteren, bakken, zwemmen, tekenen, spelletjes spelen, uit gaan en de hele avond dansen. Hier, bij deze mensen vind ik meestal rust en kan ik mij vervolgens meer focussen.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Als ik bezig ben en ik ben op dreef dan kan ik heerlijk in al het werk opgaan en aan niks denken. Als vormgever kan je je ideeën die je in je hoofd heb vormgeven en dat is te gek. Dat er iets staat wat ik in mij hoofd verbeeld. Het resultaat pakt altijd anders uit en die toeval vind ik juist een heerlijke ontdekkingstocht.

Naam: Nina de Ridder

Leeftijd: 18 jaar

Grootste talent: Eerlijk, oog voor detail, goed in verbinden van woord en beeld.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Een goede samenwerking waarin we allemaal de vrijheid hebben om te kunnen groeien.

Dit is belangrijk voor mij: Professioneel werken, goede samenwerking en zelfstandigheid.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Het eindresultaat. Hierin komt alles samen en kun je het proces goed zien. Ook blijf je steeds nieuwe dingen leren en het is een breed vak waardoor je meerdere wegen op kunt gaan.

Naam: Nikky Sanstra

Leeftijd: 21 jaar

Grootste talent: Ontwerpen en ideeën schetsen en tekenen op papier

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Met Vers Vlees wil ik mezelf ontwikkelen in kostuum en decor en ontdekken wat ik na de opleiding wil gaan doen.

Dit is belangrijk voor mij: Mijn eigen werk mogen maken en iedereen zijn kwaliteit te laten gebruiken waardoor je met z’n allen iets heel gaafs kan neerzetten.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Bij dit vak kan je je ideeën kwijt, je mag iedereen je werk laten zien en van je hobby je werk maken.

Naam: Robin Jorritsma

Leeftijd: 20 jaar

Grootste talent: Organiseren.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Een goede samenwerking en communicatie. Daarnaast een mooi sprekend eindresultaat, waar alle elementen samenkomen.

Dit is belangrijk voor mij: Het netwerken met de juiste mensen, zodat ik nog vaker zou kunnen fotograferen op evenementen. Ook vind ik tijd nemen voor mezelf en mijn vrienden belangrijk en school even opzij zetten.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Het ontwerpen van beelden en deze waar maken (al ben ik zelf meer een ontwerper, dan maker). Ik vind het mooi om een verhaal te vertellen door een beeld neer te zetten. Dus zonder tekst.

Naam: Roos van Waveren

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Oog voor detail.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Meer zelfvertrouwen in het maakproces en de samenwerking met andere partijen, maar bovenal gewoon een super tof decor- / kostuumontwerp op mijn naam natuurlijk.

Dit is belangrijk voor mij: Dat iedereen zichzelf vooral niet al te serieus neemt, maar de productie juist wel.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Dat theater zo intensief en tegelijk vluchtig is. Je bouwt wekenlang met elkaar op naar een moment, een aantal avonden waarbij elke toeschouwer iets anders beleefd en geen enkele voorstelling ooit precies hetzelfde zal zijn. Waarna dat ‘product’ ook ineens weer ophoudt te bestaan. Die spanningsboog is verslavend.

Naam: Saar Baltussen

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Creatief zijn.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Ik wil een leuke en leerzame ervaring opdoen.

Dit is belangrijk voor mij: Nieuwe dingen leren en natuurlijk ervaring opdoen.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Mensen die onze voorstelling bezoeken met een glimlach weg te laten gaan.

Naam: Siri Kreukniet

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Creatieve oplossingen

Wat wil ik bereiken met Vers Vlees: Meer inzicht in een theaterproductie, en mijzelf meer ontwikkelen.

Dit is belangrijk voor mij: Goede communicatie en vrij spreken.

Dit maakt voor mij dit vak de moeite waard: Zoveel mogelijk mijn ideeën kwijt kunnen. Mijn vaardigheden zo veel mogelijk benutten en mijzelf ten volste uiten.

Naam: Tanya Fritsma

Leeftijd: 20 jaar

Grootste talent: Ik ben een doorzetter die het beste en mooist haalbare wil neerzetten.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Tijdens Vers Vlees wil ik erachter komen waar mijn passie ligt. Is dit in het ontwerpproces of juist in het maakproces? Is dit in kostuum, decor of grime? Of ligt het totaal ergens anders.

Dit is belangrijk voor mij: Iets creëren waar ik trots op ben en een goede werksfeer.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: In dit vak kan je je op een creatieve manier uiten en erachter komen wie jij bent en/of wat jij wilt. Je zet een deel van jezelf op het podium neer, waar je veel tijd in hebt gestoken en als dat uiteindelijk samenkomt met acteurs en technici geeft dat een volwaardig gevoel.

Naam: Xiao Veerman

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Creatief zijn met verschillende materialen.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Meer ervaring krijgen in het vak Theatervormgeving

Dit is belangrijk voor mij: Dat ik meer inzicht krijg in het vak en er ook beter in word.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Omdat het heel variërend werk is, want ik houd van gevarieerd werk. En je kunt met verschillende materialen werken. Daarnaast houd ik van musicals en theaterstukken en om zelf de vormgeving te doen  voor musicals en theaterstukken, dat  vind ik ook geweldig.

Naam: Berlin Frijters

Leeftijd: 21 jaar

Grootste talent: Alles wat te maken heeft met productie, zoals planningen, begrotingen, organiseren en regelen. Hierin wil ik na mijn opleiding ook in verder.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Met TG Vers Vlees hoop ik mijn cv/portfolio uit te breiden met toffe projecten. Daarnaast wil ik mijn eigen stijl verder ontwikkelen en beter op de kaart zetten.

Dit is belangrijk voor mij: Het is voor mij belangrijk dat mensen kunnen zien dat ik heb meegewerkt aan het project doordat ze mijn stijl herkennen. Ook vind ik het interessant om te zien hoe meerdere ideeën van verschillende vormgevers samen komen tot één eindbeeld.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: Als ik eenmaal een idee heb en deze werk ik uit, dat ik mezelf dan voldaan voel en waardering krijg van mensen om mij heen. Het is fijn om je portfolio uit te breiden met kleine eigen projectjes waarbij je een trots en tevreden gevoel krijgt.

Naam: Cindy de Goede

Leeftijd: 21 jaar

Grootste talent: Het ontwerpen en uitvoeren van kostuums.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Ik wil met Vers Vlees ervaring opdoen.

Dit is belangrijk voor mij: Ik vind het belangrijk om mezelf te kunnen uiten en mezelf te kunnen zijn.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: De magie van het theater maakt voor mij dit vak mooi. Ik vind een voorstelling nog mooier als ik weet wat er achter de schermen gaande is.

Naam: Mirella Kamphuis

Leeftijd: 20 jaar

Grootste talent: Grimeren.

Wat ik wil bereiken met Vers Vlees: Ik wil me vorderen op meerdere vlakken van Vers Vlees. Eigenlijk wil ik alle kanten gedaan hebben: Het organiseren, maken en ontwerpen van zo wel grime, kostuum als decor. Ik wil alles gedaan hebben en ervaring opdoen hier door.

Dit is belangrijk voor mij: Het theater is altijd al iets onwijs moois voor me geweest. Om nu het volledige proces mee te maken en ook nog is uit te voeren maakt het nog interessanter voor mij. Voor veel mensen ontneemt het de magie van theater. Voor mij maakt het het nog sterker.

Dit maakt voor mij dit vak mooi/de moeite waard: De magie van het theater maakt voor mij dit vak mooi. Ik vind een voorstelling nog mooier als ik weet wat er achter de schermen gaande is.