Cast & crew TG Vers Vlees

– Acteurs –

Naam: Anouk Lens

Leeftijd:19 jaar

Grootste talent: Opkomen voor mijn eigen mening.

Hekel aan: Mensen die zich leuker voordoen dan ze daadwerkelijk zijn en afwassen.

Theatrale toekomstdroom: Spelen in een groot theaterstuk en daarmee de wereld rondreizen.

Inspiratiebronnen: Muziek, geluiden om mij heen, mensen in het dagelijks leven en mijn opa.

Naam: Arlene Bosma

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Mijn drang om te leren, mijn creativiteit, mijn tekstinterpretatie. Ik kan ook mijn tong laten trillen en soms kan ik verschrikkelijk irritant zijn.

Hekel aan: Van die mensen die dan heel erg langzaam voor je gaan lopen en dan uit het niets besluiten stil te staan.

Theatrale toekomstdroom: Van iets ouds en stoffigs iets nieuws maken. Een oude tekst in een moderne vorm gieten, zonder dat het een theatrale keuze is en je opzettelijk niet racistisch bent.

Inspiratiebronnen: Bertolt Brecht, Brigitte Kaandorp, Theo Nijland. Een uitgeputte acteur die niet stopt met spelen.

Naam: Boris van Bochoven

Leeftijd: 20 jaar

Grootste talent: Het gebruiken van mijn stem. Ik heb toen ik klein was heb ik er veel gebruik van gemaakt; van films en boeken, kijken naar interviews van celebraties. Zo heb ik mij verdiept in het ontwikkelen van perfecte accenten en dieptes van de tonen. En ik zoek elke dag nieuwe ideeën, tips & tricks en oefen achter de spiegel.

Hekel aan: Als ik opdrachten niet op tijd kan afmaken. Doordeweeks krijgen we meer huiswerk van andere vakken die je eerder moet inleveren, waardoor ik soms de het maken van belangrijkere opdrachten vergeet.

Theatrale toekomstdroom: Om stemacteur te worden. Ik heb er lang over nagedacht en ik had veel dingen willen doen voor mijn toekomst, maar ik wist meteen dat stemacteren echt iets is voor waar ik naar verlang

Inspiratiebronnen: Robin Williams; “To be an actor means: 100 applications, 4 auditions and maybe one lucky shot. In other words: never give up to live your dream!”

Naam: Danique Beijer

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Mijn wilskracht en doorzettingsvermogen,

Hekel aan: Het verliezen van overzicht. Mijn eigen onzekerheid en natte sokken en/of schoenen.

Theatrale toekomstdroom: Voor in de toekomst zou ik mezelf graag zo veel mogelijk willen ontwikkelen. Een breed aanbod kunnen leveren. Ik wil een sterke persoon zijn die opzoek blijft naar nieuwe dingen. Ik hoop in de musical of muziektheater wereld te staan en daarin mijn vrijheid en eigenheid te vinden. Ik ben nog zoekende naar waar mijn kracht ligt en ik hoop deze in de toekomst te vinden en daar in te groeien, om mezelf zo te kunnen onderscheiden. Ik hoop vooral dat ik altijd kan en mag blijven groeien en leren in mijn passie.

Inspiratiebronnen: Mijn inspiratie haal ik uit beelden, geluiden en vooral uit gevoel.

Naam: Elisa Costa

Leeftijd: 18 jaar

Grootste talent: (Theater) teksten schrijven, teksten interpreteren, de wereld om mij heen analyseren en in kleine dingen kunst ontdekken, een beelddenker zijn en noties maken.

Hekel aan: Hokjesdenkers, niet openstaan voor andermans ideeën, drogredenen, puisten en mensen op elektrische fietsen die ineens, plotseling, zomaar zonder enige moeite langs sjezen alsof het leven hen te langzaam gaat en vervolgens ver aan de horizon verdwijnen.

Theatrale toekomstdroom: Een eigen theatergezelschap oprichten waarmee ik dan voorstellingen maak en speel en het publiek middels deze voorstellingen nieuwe inzichten op het onderwerp van de voorstelling geef door bijvoorbeeld een onbekende invalshoek van het onderwerp te belichten, theaterlessen geven aan verschillende doelgroepen en een lang kwetsbaar monoloog spelen.

Inspiratiebronnen: De wereld om mij heen, mensen en dieren en het gedrag dat zij vertonen, (reacties van mensen op) sociale media, de lessen op school, het nieuws, onderwerpen die mij raken en waar ik mij in wil verdiepen, voorstellingen bezoeken, musea bezoeken, muziek, toneelteksten, boeken, gedichten, De Theatermaker en ansichtkaarten.

Naam: Elise Bruinen

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Doorzetten, fysiek werken en genieten.

Hekel aan: Voordringers, pessimisme, opgeven.

Theatrale toekomstdroom:

  • Mensen met elkaar verbinden d.m.v. dans en beweging.
  • Dansen in een bekend dansgezelschap.
  • Mensen inspireren met mijn eigen gemaakte performances.

Inspiratiebron: De wereld om mij heen.

Naam: Elja de Haas

Leeftijd: 18 jaar

Grootste talent: Muzikaal, denken, Elja zijn.

Hekel aan: Machtsverhoudingen. Machtsmisbruik. Spinnen omdat ze gewoon zomaar in je aura lopen zonder dat je ze ziet aankomen. Praten zonder te spreken en horen zonder te luisteren. Drogredenen en mijn melkallergie.

Theatrale toekomstdroom: Ik voel heel erg de drang om mensen bij elkaar te brengen en uit te leggen dat normaal maar een abnormaal begrip is. Dit wil ik overbrengen door middel van theater en muziek, kunst in het algemeen eigenlijk. Ik wil graag een duizendpoot zijn en van de ene naar de andere kant kunnen springen.

Inspiratiebronnen: Mijn grootste inspiratiebron zijn mensen. Alles aan mensen is interessant. Hoe ze zich gedragen en verhouden tegenover andere, wat wordt als `mooi´ beschouwt en wat als `lelijk´, wat houdt ons nu echt bezig. Ik ben daarom ook graag in de stad want daar gebeurt zoveel. Daarnaast inspireert geluid mij ook heel erg zoals blaadjes die rondrazen of de klank van de zee. Daarom vertaal ik ook vaak dingen in muziek.

Naam: Hannah Rekveldt

Leeftijd:22 jaar

Grootste talent: Naar boven lopen om sokken te pakken, omdat het koud is. Terugkomen met spelletjes en vergeten wat ik ook alweer ging doen boven. Daarnaast ben ik creatief en kan ik best goede nummers schrijven.

Hekel aan: Ik heb een hekel aan hokjes, lijnen, strepen en grenzen. Ik heb eigenlijk een hekel aan alles wat het vrije denken blokkeert. Ik heb ook een hekel aan blokjes.

Theatrale toekomstdroom: Later zou ik graag mijn eigen voorstellingen neerzetten, waarin ik de mensen voor 1,5 uur dat ik dan speel: laat vergeten dat ze eigenlijk helemaal niet van theater houden, of dat ze die ene Annie zijn vergeten te bellen voor haar verjaardag, of dat ze toch liever thee drinken dan koffie maar het nooit hebben durven zeggen tegen hun partner na 35 jaar getrouwd te zijn. Als ik ze alles kan laten vergeten in die 1,5 uur, ben ik best een goede actrice geworden en heb ik mijn doel bereikt.

Oh ja, mijn voorkeur ligt wel bij het maken van televisie, want dan kan je het nog eens terug- of doorspoelen.

Inspiratiebronnen: Mijn broertjes, onze Golden Retriever Bommes, Ludovico Einaudi, Lauren, de mensen op straat in Rotterdam, de natuur (bomen en blaadjes en zo), de Walt Disney tekenfilms, mijn oma (die alle Walt Disney tekenfilms heeft), mijn ouders en de wereld (andere steden, landen, mensen en verschillende culturen).

Naam: Jada Blagrove

Leeftijd: 18 jaar

Grootste talent: Een verhaal vertellen terwijl ik speel of dans.

Hekel aan: Onrecht en ruzies. Ik krijg hier een naar gevoel bij en ik vind het vooral onnodig. Als mensen goed communiceren met elkaar, de dingen uitspreken in plaats van dit voor ons te houden, geen binnenvetters zijn en niet achter elkaars rug om te praten dan zou naar mijn idee ruzie niet ontstaan of nodig zijn.

Theatrale toekomstdroom: Een actrice worden met een groot netwerk die veel verschillende rollen weet binnen te halen in het theater en de filmwereld. Ik droom er dan ook van dat mensen mij zullen herkennen aan mijn eigenheid en mijn warme stem.

Inspiratiebronnen: Mijn inspiratie haal ik uit mijn fantasie, dingen die ik om mij heen zie en van het internet. Ik geef er vervolgens mijn eigen twist aan.

Naam: Jannah de le Lijs

Leeftijd: 18 jaar

Grootste talent: Het vertellen van verhalen door te zingen en te spelen. Het “kleinmenselijke” bij anderen zien. Ik kan ook goed duiken in de golven van de zee, het liefst op Vlieland.

Hekel aan: Fietsen door de regen, taugé, mensen die voordringen, waar dan ook.

Theatrale toekomstdroom: Theatervoorstellingen maken, doceren, regisseren en zelf spelen.

Inspiratiebronnen: Mooie films zoals Call Me by Your Name, liedjes van Theo Nijland, voorstellingen van Wunderbaum, Oostpool en De Theatertroep, de zee, mensen die zich helemaal in iets kunnen verliezen. En verhalen over het kleine leven.

Naam: Joeri van der Spek

Leeftijd: 21 jaar

Grootste talent: Teksten en mensen analyseren.

Hekel aan: De onnozelheid van de mens, oppervlakkigheid en de huidige maatschappij.

Theatrale toekomstdroom: Een nieuw theatraal platform ontdekken; ik weet zeker dat het vlak onder iedereens neus ligt… Nu nog vinden.

Inspiratiebronnen: De mens, hiërarchieën, slechte films, liefde, racisme, de maatschappij.

 

Naam: Jonathan Eduardo Brito

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: ⃰ correctie+ toevoeging Aanleg voor: zingen, bewegen, acteren, doorzetten, schrijven, observeren, coachen, luisteren, gesprek voeren, op avontuur in de natuur, liefde geven….

Hekel aan: Iemand respectloos behandelen, eten weggooien, binnen de lijntjes kleuren, pesten, smoesjes.

Theatrale toekomstdroom: Een HBO opleiding afronden in het vak Theater, onderzoek doen in gezelschappen, TV, film,  werken in NL en Europa.
Een eigen gezelschap starten en voorstellingen/performances maken.

Een loods of een grote fabriek transformeren tot een plek voor nieuwe jonge kunstenaars en ondernemers (die niet altijd de plek vinden om iets te maken of te presenteren) om wat van zichzelf te laten zien zonder dat daar een hoog prijskaartje aan vastzit. Daarbij wil ik ook met technici en vormgevers een voorstelling maken waarin geen mensen spelen maar alleen met beeld en geluid waarbij je toch het gevoel hebt dat er mensen op toneel staan.

Nieuw theater creëren en onderzoeken, leven en genieten.

Inspiratiebronnen: Uitputting, adem, muziek, tekst/ woorden, noodzaak, Pina Bausch, mijn vrienden en familie, naakte lichamen, beweging, authenticiteit, zoekend, kind, ruzies, woede, maatschappelijk, chakra, jongeren, seks, liefde, beeld en media.

Naam: Kiki van Lith

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Mij druk maken om dingen die het minst belangrijk zijn.

Hekel aan: Mensen die langzaam lopen, of dus eigenlijk mensen die mij tegenhouden in elk opzicht.

Theatrale toekomstdroom: Elke dag van de week iets mogen doen wat mij gelukkig maakt. Van een avond in een glitterpakje met veel te hoge hakken in een voorstelling staan tot in mijn pyjama op de bank liggen en films kijken. HEERLIJK!

Inspiratiebronnen: Mijn inspiratiebronnen zijn vaak dingen die mij overkomen waarvan ik niet wist dat ik überhaupt het denkvermogen had om dat te kunnen visualiseren. Het komt dus vaak voort uit de chaos in mijn eigen hersenpan. En gek genoeg begint het bijna altijd met de vraag; ‘wat als?’

Naam: Max Hoornweg

Leeftijd: 22 jaar

Grootste talenten: Imiteren van typetjes,  realistisch spel, vooral spelen maar ik zing ook een beetje.

Hekel aan: Oneerlijkheid, mensen die doen alsof ze nooit ergens last van hebben en alsof hun leven perfect is.

Theatrale toekomstdroom: Ik droom er vooral van om in een filmtheater bekend te worden.

Inspiratiebronnen: Johnny Depp, Al Pacino, Quintin Tarantino.

Naam: Sander Karsten

Leeftijd: 21 jaar

Grootste talent: Mijn grootste talent is mijn humor. Al van jongs af aan had ik het talent om mensen te laten lachen of ze nou in een goede of slechte bui waren. Dit beschouw ik als mijn talent omdat het niet iets is dat iedereen kan.

Hekel aan: Mensen die willen debatteren over een onderwerp waar ze geen kennis van hebben en dan foutieve feiten als juist aan duiden, en dan ook nog weigeren om iets van me aan te nemen.

Theatrale toekomstdroom: Elk optreden een gevulde zaal, en dan het plezier van de mensen kunnen zien hoe ze naar een productie kijken. Fantastisch lijkt me dat!

Inspiratiebronnen:

  • Sander v. Egmond (een goede vriend van mij die mij in het theater heeft gebracht)
  • Sociale medium (deze geven mij bepaalde indrukken van de wereld waar ik iets van vind en waar ik dan weer een stuk over wil schrijven)
  • Barbara Snel (oud theater docente)
  • Pierre Bokma (Fantastisch acteur naar wiens idealen ik streef)
  • Daniël Arends (cabaretier waar ik heel erg fan van ben)

Naam: Steven van Oudshoorn

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Muziek voelen en er volledig in opgaan.

Hekel aan: Sfeerloze ruimtes, de hoeveelheid plastic in de zee, de extra kilootjes van Axl Rose ten opzichte van vroeger.

Theatrale toekomstdroom: Een inspiratiebron zijn voor anderen doormiddel van theater en muziek samen te voegen. Muziek heeft in mijn ogen een bepaalde kracht die uniek is. Het is een eindeloos gebied waar ik altijd van zou kunnen en willen blijven leren. Deze kennis zou ik dan weer over brengen op een ander waardoor de muziek altijd meer wordt dan gewoon een leuk liedje.

Inspiratiebronnen: Van een afstandje even kijken naar mijn vrienden die ik zie lachen wanneer we met een biertje te veel op zitten te kaarten in de kroeg, de toekomst, gitaarsolo’s, mensen die afwijken van de rest op drukke plekken.

Naam: Quincy Makdonald

Leeftijd: 19 jaar

Grootste talent: Beweging, dans.

Hekel aan: Ondankbare mensen.

Theatrale toekomstdroom: Toeval bij toeval dat ik een keer ergens in Amerika op vakantie ben, en een auditie zie voor een rol en ik een gok waag en ik het uiteindelijk maak in een Disney serie, of mijn eigen show krijg net als True Jackson, iCarly, Shake it Up.

Inspiratiebronnen: Kat Graham, voorstelling Sutra, voorstelling 100% Selfmade.

Naam: Zoë Bosman

Leeftijd: 18 jaar

Grootste talent: Over het algemeen slaag ik er goed in om mensen aan de zijkant de dansvloer op te verleiden en mee te gaan dansen. Verder heb ik het natuurtalent gekregen om mij ergens onderuit te praten.

Hekel aan: Ik kan mij ontzettend kwaad maken als een grote menigte massaal heeft besloten kei langzaam te lopen. Maar ook als je lekker aan het smullen bent van je eten en je uit enthousiasme alles naast je bord morst. Van inefficiëntie kan ik ook erg kriegelig worden, niet omdat alles zo snel mogelijk moet gebeuren, maar het is simpelweg overbodig om drie keer dezelfde kant op te lopen en weer terug als je dit ook in één keer kunt doen.

Theatrale toekomstdroom: Als ik droom, zie je mij dansen en lesgeven hoog in de bergen van Nepal. Ontwikkel ik in beweging en deel mijn visie met anderen. Maak ik mijzelf rijk, schrijf ik een boek en maak ik een documentairefilm.

Inspiratiebronnen: Dat is een gigantisch filterproces. Ik raak door veel geïnspireerd, soms ook door iets dat ik in eerste instantie niet eens door heb. Maar ik word door veel gevoed en geraakt, dus geïnspireerd.