Vers Vlees

Theatergroep

“Ik hou van echt. Van spel dat raakt”

Welkom bij TG Vers Vlees, hét theatergezelschap van de MBO Theaterschool.

Voorstellingen

TG Vers Vlees maakt grappige, gewaagde en ontroerende voorstellingen voor jongeren vanaf veertien jaar. Actuele vraagstukken, dromen, nachtmerries, alles wat leeft bij jongeren, zijn onderwerpen voor ons repertoire. De voorstellingen worden gemaakt door professionele theatermakers, samen met de acteurs, theatervormgevers en technici van de MBO Theaterschool.

Oud-student Romano: “Waarom moet een verhaal worden verteld? De noodzaak ervan moet duidelijk worden tijdens een voorstelling. Ik hou van theater met diepgang, met een verhaal dat blijft hangen.”

Theater maakt het mogelijk om grote maatschappelijke thema’s vorm te geven en bespreekbaar te maken. De kracht van de verbeelding zorgt voor reflectie, inlevingsvermogen en een frisse blik op de werkelijkheid. Onze voorstellingen zijn interdisciplinair, eigentijds en verrassend, daardoor sluiten ze aan op de belevingswereld van jongeren. En ook omdat de studenten van de MBO Theaterschool zélf op het toneel staan.

Eigentijds theater

Eigentijdse, klassieke of een specifiek voor het gezelschap geschreven theatertekst dient als basis voor fysiek, tekst- of muziektheater. Mededogen, verantwoordelijkheid en liefde zijn dit seizoen terugkerende thema’s.

Oud-student Dalorim: “Ik hou van de werkwijze van regisseurs als Jeroen Kriek. Bij nul beginnen en je de voorstelling dan helemaal eigen maken. En blijven zoeken naar maximaal effect, naar een voorstelling waar anderen zich in herkennen.”

Mbo-docenten Loopbaan en Burgerschap kunnen de thema’s van de voorstellingen direct koppelen aan hun lessen. Aansluitend op de voorstellingen bieden wij peer-to-peer workshops aan, gegeven door onze eigen acteurs. Ook rollenspel en debatten behoren tot de mogelijkheden.

Prijzen

De prijs voor de voorstellingen is 6,00- voor voorstellingen en inclusief de peer-to-peer workshops voor schoolvoorstellingen. Klassen en studenten van het Albeda college krijgen 3,00 korting.

Meet the cast & crew of TG Vers Vlees

artiesten | vormgevers | technici