Toelating

Toelating

Om te worden aangenomen op de MBO Theaterschool moet je in elk geval in het bezit zijn van één van de volgende diploma’s:

 • een vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg);
 • een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4;
 • een diploma op mbo 2 of 3 niveau; – een diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding.

Bekijk onderstaand de specifieke toelatingseisen voor de verschillende opleidingen. De sluitingsdatum voor het inschrijven is 1 mei 2021. Let op! de inschrijfdatum van Acteur is uiterlijk 24 maart 2021!

Acteur – Aanmelding & Selectie

Let op! De uiterlijke inschrijfdatum voor de opleiding is 24 maart 2021. De opleiding heeft een nummerus fixus, er kunnen maximaal 28 studenten geplaatst worden in het eerste jaar (van de circa 250 aanmeldingen).

Selectie
In verband met het Corona virus zijn wij genoodzaakt om onze selectieprocedure aan te passen. Hieronder vind je de gehele selectieprocedure uitgeschreven. Noteer de data alvast goed in je agenda!

Ronde 1: schrijf- en video opdracht

Opdracht 1. Schrijfopdracht:

Schrijf een motivatiebrief waarin je uitlegt waarom je naar deze opleiding wil komen. In deze brief zitten in ieder geval de volgende onderdelen:

 • Beschrijf in maximaal 10 zinnen wat de reden is dat je auditie komt doen op de acteursopleiding van de MBO Theaterschool.
 • Wat is je favoriete theatervoorstelling, serie of film? Welke rol zou jij hierin spelen en waarom? Beschrijf ook dit in maximaal 10 zinnen.

Opdracht 2. Video opdracht: 

Maak een video van circa 1 minuut waarin je jezelf voorstelt op een plek in of om het huis. Kies een plek(ken) waarmee je ook iets over jezelf zegt. Dit filmpje kun je uploaden in je online portfolio.

 • Deadline:  Dinsdag 30 maart 2021 via een online portfolio platform (je ontvangt na je inschrijving inloggegevens voor dit platform).
 • Uitslag: De uitslag krijg je donderdag 1 april 2021 tussen 12:00 en 16:00 via de mail. Als je door bent naar de volgende selectieronde zit bij de mail gelijk de nieuwe opdracht. Het is niet mogelijk om naar aanleiding van de uitslag in deze selectieronde persoonlijke feedback te krijgen.

Wanneer je de opdrachten niet doet/inlevert kan je niet meer deelnemen aan deze selectieprocedure. Er is door de vele aanmeldingen ook maar 1 kans om deel te nemen dus grijp deze kans!

Ronde 2: creatieve filmopdracht en schrijfopdracht 

De uitleg van deze auditieronde krijg je indien je door bent vanuit ronde 1.

 • Inleveren: maandag 12 april 2021 voor 12:00 in de middag
 • Uitslag: donderdag 15 april 2021 tussen 12:00 en 16:00 via de mail

Ronde 3: Live auditie weekend: 17 en 18 april 2021 

 • Zaterdag 17 april: Selectiedag op de MBO Theaterschool, Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam
 • Een dagdeel van 2 uur in de ochtend of middag
 • Uitslag: einde van de dag via de mail
 • Zondag 18 april: Selectiedag op de MBO Theaterschool, Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam
 • Duur: de gehele dag
 • Uitslag: einde van de dag live in het gebouw maken we de uitslag bekend

 

Producent – Aanmelding & Selectie

De opleiding heeft een numerus fixus. Er kunnen maximaal 30 studenten in het eerste jaar geplaatst worden. Hierbij wordt de volgorde van inschrijving aangehouden. Er vindt verder geen selectie plaats, je dient wel te voldoen aan de wettelijke vooropleidingseisen en deel te nemen aan de verplichte intakeactiviteit.  

Aanmelding en intake ná 1 mei 2021
Als jij je na 1 mei hebt ingeschreven dan is een eventueel negatief studiekeuzeadvies bindend. Wij zullen je dan helpen met het vinden van een andere passende opleiding. 

Intakeactiviteit
Er zijn 3 momenten waarop je op onze school deel kunt nemen aan de verplichte intakeactiviteit.
Let op: wanneer de opleiding vol is kan je alleen nog inschrijven en aanmelden voor de wachtlijst.  

Mogelijkheid 1: zaterdag 13 februari 2021 

Mogelijkheid 2:zaterdag 24 april 2021 

Mogelijkheid 3: zaterdag 5 juni 2021 

Inhoud
Je krijgt een workshop en een gesprek op de MBO Theaterschool 

 • Locatie: Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam 
 • Duur: 3 uur  
 • Tips:Kijk films, kijk voorstellingen in het theater (kan ook online), ga naar musea!  Laat je inspireren en vertel ons erover.

Studiekeuzeadvies
Na deelname aan de intakeactiviteit ontvang jij een studiekeuzeadvies. Dit studiekeuzeadvies kan inhouden dat wij je graag zien starten bij onze opleiding, maar kan ook inhouden dat wij denken dat een andere opleiding beter bij jou past. Als jij je hebt ingeschreven vóór 1 april 2021 en voldoet aan de vooropleidingseisen, dan bepaal jij zelf of jij het studiekeuzeadvies opvolgt. 

Technicus – Aanmelding & Intake

De opleiding heeft een numerus fixus. Er kunnen maximaal 30 studenten in het eerste jaar geplaatst worden. Hierbij wordt de volgorde van inschrijving aangehouden. Er vindt verder geen selectie plaats, je dient wel te voldoen aan de wettelijke vooropleidingseisen en deel te nemen aan de verplichte intakeactiviteit.  

Intake
Deelname aan deze activiteit is een voorwaarde om te kunnen starten aan de opleiding. De intake is een dagdeel ‘meelopen’ bij ons op school. Wij gaan dan samen kijken of de opleiding bij jou past. Je zult in gesprek gaan met de hoofddocent van de opleiding, enkele lessen volgen en de studenten ontmoeten. Aan het einde van het dagdeel ontvang je een studiekeuzeadvies. 

Uitnodiging intake
We hebben geen vaste data voor de intake. Wij zullen bij elke 5 aanmeldingen een moment selecteren. Jij ontvangt dan een uitnodiging om deel te nemen aan deze activiteit. Kan je niet? Dan zal je worden uitgenodigd voor het volgende moment. 

Studiekeuzeadvies
Na deelname aan de intakeactiviteit ontvang jij een studiekeuzeadvies. Dit studiekeuzeadvies kan inhouden dat wij je graag zien starten bij onze opleiding, maar kan ook inhouden dat wij denken dat een andere opleiding beter bij jou past. Als jij je hebt ingeschreven vóór 1 april én voldoet aan de vooropleidingseisen, dan bepaal jij zelf of jij het studiekeuzeadvies opvolgt. 

Aanmelding en intake ná 1 mei 2021
Als jij je na 1 mei hebt ingeschreven dan is een eventueel negatief studiekeuzeadvies bindend. Wij zullen je dan helpen met het vinden van een andere passende opleiding. 

 

Vormgever – Aanmelding & Selectie

De opleiding heeft een numerus fixus. Er kunnen maximaal 30 studenten in het eerste jaar geplaatst worden. 

Door de Corona crisis zijn wij genoodzaakt om de selectieprocedure voor Vormgever voor een deel online en voor een deel op onze school vorm te geven. De selectie bestaat uit 2 rondes
Wij beoordelen jou op creatieve en artistieke aanleg. Je hoeft dus niet alles al te kunnen en kennen. We willen zien of je aanleg hebt en wij willen zien dat je die ook wilt en kunt ontwikkelen bij ons. Er zijn 3 momenten waarop je op onze school auditie kunt doen.
Let op: wanneer de opleiding vol is kan je alléén nog inschrijven en aanmelden voor de wachtlijst.  

Mogelijkheid 1:  

 • Aanleveren online opdrachten ronde 1: deadline voor zaterdag 6 februari 2021 
 • Selectie dag zaterdag 13 februari 2021 

Mogelijkheid 2: 

 • Aanleveren online opdrachten ronde 1: deadline voor vrijdag 26 maart 2021
 • Selectie dag vrijdag 2 april 2021

Mogelijkheid 3: 

 • Aanleveren online opdrachten ronde 1: deadline voor vrijdag 7 mei 2021 
 • Selectie dag vrijdag 14 mei 2021 

Ronde 1: Online aanleveren van 2 opdrachten: 

 1. Maak een filmpje van jezelf waarin je vertelt waarom je voor de opleiding vormgeving gekozen hebt. Vertel over jezelf, je fascinatie voor kunst en/of vormgeving. Vertel over je portfolio en over jouw ervaringen met theater, film of kunst in het algemeen. 
 2. Maak een portfolio van je eigen werk. Dit kan een website, pdf of ppt presentatie zijn. Bedenk wat belangrijk is voor jou om te laten zien, zorg dat je werk niet ouder is dan 2 jaar.

Tips: Maak van tevoren duidelijke keuzes in wat je echt wilt laten zien van je eigen werk. Zorg voor diversiteit in je werk. Deze opdrachten moet je voor zaterdag 6 februari ingeleverd hebben. Waar je het moet inleveren hoor je per mail nadat je je hebt ingeschreven voor deze opleiding.  

Wanneer je één van de opdrachten niet doet/inlevert kan je niet meer deelnemen aan deze selectieprocedure. 

Ronde 2: selectie workshop en gesprek op de MBO Theaterschool 

 • Locatie: Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam 
 • Duur: 3 uur  
 • Inhoud: Een intakegesprek van 15 minuten en een workshop waarin je gedurende 2,5 uur werkt aan een vormgevingsopdracht.

 Tips: Kijk films, kijk voorstellingen in het theater (kan ook online), ga naar musea!  Laat je inspireren en vertel ons erover

Schrijf je in voor een van onze opleidingen!

 

Inschrijven