Toelating

Toelatingsprocedure

Begin vereiste

Om te worden aangenomen op de MBO Theaterschool moet je in elk geval in het bezit zijn van één van de volgende diploma’s:

– een vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg);
– een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4;
– een diploma op mbo 2 of 3 niveau; – een diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding.

Check?
Bekijk onderstaand de specifieke toelatingseisen voor de verschillende opleidingen: Artiest (Drama & Musical), Techniekvormgever (Mediavormgever Art & Design) en Theatertechniek (Podium – evenementtechnicus, Podium & Rigging).

De sluitingsdatum voor het inschrijven voor de opleiding Artiest is 26 februari 2017 en voor de opleidingen Theatervormgeving en Theatertechniek 26 maart 2017.

Toelating Artiest (Drama & Musical)

Wil je deze opleiding volgen? Schrijf je in! Dit kan op twee manieren:

– inschrijven tijdens de open dag

– direct via deze link op de website

Na inschrijving (inclusief motivatie voor de keuze van de opleiding) volgt een uitgebreide toelatingsprocedure. De sluitingsdatum voor het inschrijven voor de opleiding Artiest is 26 februari 2017. Op basis van de minimum toelatingseisen en je persoonlijke motivatie maken we een eerste selectie van potentiële studenten. Indien je wordt uitgenodigd voor de selectiedagen, ontvang je ook een uitnodiging voor een training ter voorbereiding op de selectie. De selectiedagen vinden plaats op:

1. Vrijdag 24 en zaterdag 25 maart 2017 (selectieronde 1). Je moet beiden dagen aanwezig zijn. Op deze dagen wordt er gekeken naar jouw ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van zang, dans en spel.

2. Zaterdag 1, zondag 2 en maandag 3 april 2017 (selectieronde 2). Deze selectieronde duurt 3 dagen, je moet beschikbaar zijn op alle data. Het is mogelijk dat er na afloop van zaterdag en zondag auditanten afvallen. Tijdens deze selectieronde wordt er verder gekeken naar jouw individuele mogelijkheden op het gebied van zang, dans en spel. Daarnaast worden er individuele motivatiegesprekken gevoerd en een AMN toets afgenomen. Ook zal er een voorstelling worden gekeken van de eigen theatergroep Vers Vlees.

Op maandag 3 april 2017 maakt de MBO Theaterschool aan alle aanwezigen bekend welke studenten worden aangenomen voor studiejaar 2017-2018. Er is dan ook gelegenheid na te praten over de selectielessen en het behaalde resultaat.

Let op: Aan de toelatingsprocedure voor de acteeropleiding zijn kosten verbonden. Er wordt €25,00 in rekening gebracht per selectieronde.

Er worden geen uitzonderingen gemaakt om op een ander moment auditie te doen. Als je niet beschikbaar kunt zijn op bovenstaande data, dan is het voor jou niet mogelijk auditie te doen voor studiejaar 2017-2018.

Toelating Theatervormgever (Mediavormgever Art & Design)

– inschrijven tijdens de open dag of open avond

– direct via deze link op de website

Om daadwerkelijk te worden aangenomen op de MBO Theaterschool, doe je mee aan een selectieprocedure. Deze vindt plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 april 2017. Voor deelname aan de selectieronde voor Theatervormgever worden geen kosten in rekening gebracht.

Na je inschrijving ontvang je verdere informatie over de vorm en inhoud van de selectie. De sluitingsdatum voor het inschrijven voor de opleiding Theatervormgeving is 26 maart 2017. Voor de opleiding Theatervormgeving bestaat dit o.a. uit een kennismakingsgesprek waarbij je als toekomstige theatervormgever eigen gemaakt werk laat zien, een individueel motivatiegesprek en een AMN toets. Tijdens de selectieprocedure zoeken we naar studenten die voldoende inzet, talent en ontwikkelingsmogelijkheden tonen om later een kans van slagen te hebben op de arbeidsmarkt.

Toelating Theatertechniek (Podium– evenementtechnicus, Podium & Rigging)

– inschrijven tijdens de open dag of open avond

– direct via deze link op de website

Om daadwerkelijk te worden aangenomen op de MBO Theaterschool, doe je mee aan een selectieprocedure. Deze vindt plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 april 2017. Voor deelname aan de selectieronde voor Theatertechniek worden geen kosten in rekening gebracht.

Na je inschrijving ontvang je verdere informatie over de vorm en inhoud van de selectie. De sluitingsdatum voor het inschrijven voor de opleiding Theatertechniek is 26 maart 2017. Voor de opleiding theatertechniek bestaat dit o.a. uit een kennismakingsgesprek met een praktijkopdracht, een individueel motivatiegesprek en een AMN toets. Tijdens de selectieprocedure zoeken we naar studenten die voldoende inzet, talent en ontwikkelingsmogelijkheden tonen om later een kans van slagen te hebben op de arbeidsmarkt.

Schrijf je in voor een van onze opleidingen!