Techniek

Theatertechniek

Hou je van techniek? Zit je graag op de beste plek in het theater? En heb je talent, geduld en doorzettingsvermogen? Dan is de opleiding Theatertechnicus (Podium – evenementtechnicus, Podium & Rigging) misschien iets voor jóu!

“Een theatertechnicus is ook een theatermaker”

Spotlights

Hoe lever jij jouw bijdrage aan de artiesten in de spotlights? Wanneer zet jij het juiste lampje aan? Weet bij alles wat je doet waar je mee bezig bent. Discipline, samenwerken en op elkaar kunnen bouwen, daar draait het om in het theater. De creativiteit, het plezier én het belang van dit vak staan centraal. De opleiding aan de MBO Theaterschool onderscheidt zich van andere opleidingen binnen het profiel, door het kunnen aanbieden van de vaardigheden en technieken binnen een theaterbedrijf. Daardoor hoeft de praktijk niet te worden gesimuleerd. Alles is hier in huis. Als student kun je hier kennismaken met alle facetten van het theatervak.

Gijs: “Ik hou van techniek en alles wat daarbij komt kijken. Onderzoeken, puzzelen naar mogelijkheden, perfectioneren en vervolgens het samenwerken met een team, samen iets realiseren. Met deze mbo-opleiding vond ik eindelijk een studie die bij mij past. Ik heb mij drie jaar kunnen verdiepen in alles wat ik echt leuk vind. Hier heb ik mijzelf en mijn kwaliteiten verder kunnen ontwikkelen. Geweldig ook om deel uit te maken van zo’n hechte groep.”

Passie & talent

In de eerste drie leerjaren vormen technische vakken als licht, geluid, podium- en beeldtechnieken een sterke allround basis. In het derde en vierde jaar maak je onderdeel uit van het theatergezelschap Vers Vlees en werk je intensief samen met je medestudenten van de andere opleidingen aan eigen producties. In het vierde leerjaar kun je een extra specialisatie voor licht of geluid volgen voor een tweede diploma. Het examenonderdeel BMT (Bedieningsvakman mechanische trekkenwand) wordt apart afgenomen. Om goed aan te sluiten op het werkveld is er gedurende de opleiding veel aandacht voor organisatorische en leidinggevende vaardigheden. Zo komen tijdens het vak stage managing onderwerpen aan bod als: planning, probleemoplossend denken, managementtheorie en -vaardigheden, logistiek, teamwork, begroting maken, budgetten verdelen en beheren, roosteren, enz. Binnen ons eigen theatergezelschap kunnen alle vaardigheden volop worden geoefend en verfijnd.

Klik hier voor de toelatingseisen voor de opleiding Theatertechniek.

Kom 20 januari 2018 (10:00-16:00) naar onze open dag! Wil je na de open dag meer weten over de opleidingen Technicus en Vormgever? Bezoek dan óók onze open avond voor deze twee opleidingen op 15 maart 2018 (18:00-21:00). Klik hier voor meer informatie over de open dag & avond.

Meer informatie

techniek-10

Programma

Het eerste basisjaar volg je samen met studenten van..

Lees meer

studenten

Procedure en kosten

Vanaf 18 jaar wettelijk verplicht lesgeld in studiejaar 2015-2016 was..

Lees meer

Docenten team

Alle docenten van de MBO Theaterschool zijn naast hun docentschap actief als..

Lees meer

Schrijf je nu in voor de opleiding Techniek!

 

Inschrijven