Technicus

Technicus

Bij de opleiding Technicus (Podium- en Evenemententechniek) word je in drie jaar opgeleid tot technicus in geluid of licht met de mogelijkheid om je in een extra Excellentiejaar te verdiepen in technische productie. Natuurlijk leer je hoe je de technische apparatuur moet bedienen, maar op de MBO Theaterschool leer je vooral hoe je de apparatuur kunt inzetten om iets ‘te maken’. Hoe je een verhaal vertelt met techniek. Na je opleiding ben je een creatieve technicus die ideeën weet vorm te geven op een podium.

Jouw hart gaat sneller kloppen van techniek. Je bent gefascineerd door licht, geluid en de nieuwste technologieën. Het lijkt je fantastisch om samen met een regisseur een voorstelling tot leven te brengen in een theater. Of om een band te laten knallen op het podium. Misschien zie je jezelf in de studio achter de knoppen aan het mixen en masteren. Of breng je mensen in vervoering door middel van licht, projectie en/of videomapping.

“Een theatertechnicus is meer dan een uitvoerende technicus. Je bent een essentieel onderdeel binnen het creatieve ontwerp van een voorstelling. Een echte theatermaker”

 

MBO Theaterschool

De MBO Theaterschool is de enige mbo-opleiding in Nederland met een eigen theatergezelschap bestaande uit acteurs, technici, vormgevers én producenten. Onze studenten zijn maatschappelijk betrokken jongeren met een open karakter. Sta jij open voor nieuwe ervaringen en onbekende werelden? Durf jij te stralen én te falen?

Jij bent de regisseur van jouw eigen leren. Je hoeft echt niet alles te kunnen als je begint. Zolang je bereid bent om alles uit jezelf en de opleiding te halen ben je in Rotterdam op het juiste adres. De MBO Theaterschool biedt een inspirerende omgeving waarin we elkaar inspireren, bevragen en uitdagen. Samen zoeken we naar antwoorden en ondersteunen we elkaar in onze zoektocht naar uitdaging en ontwikkeling. Creativiteit, passie, en een enorme drive staan centraal in jouw verhaal. Heb jij die discipline en ondernemingsgeest?

Theaterschool

De MBO Theaterschool in Rotterdam! Dé plek waar acteren, techniek, productie en vormgeving samenkomen!

Meld je snel aan voor 1 mei 2021

Klik hier om je in te schrijven

Meer informatie

De vakken

De kern van de opleiding tot technicus bij de MBO Theaterschool bestaat uit vakspecifieke lessen met de nadruk op lichttechniek, geluidstechniek, stagemanagement, podiumtechniek, beeldtechniek (video) en digitaal werken.

Naast de vakspecifieke lessen is er gedurende de hele opleiding veel aandacht voor de algemene vakken Nederlands, Engels en Rekenvaardigheid. Met vakken als teamwork, persoonlijke loopbaanbegeleiding en theateroriëntatie ontwikkel je jezelf als persoon en ontdek je steeds meer jouw plek in de maatschappij.

De leslocaties

Je krijgt les in speciaal ingerichte lokalen en praktijkruimtes. Zo is er een volledige uitgeruste opnamestudio, een lokaal speciaal voor alle lessen lichttechniek, een ruimte voor mixing en mastering en een iMac-lokaal met alle benodigde software die je kan bedenken. Daarnaast krijg je veel lessen én maak je voorstellingen in onze professioneel ingerichte theaterzalen.

Stage

Op de MBO Theaterschool heb je 100% stagegarantie. De school heeft nauwe banden met gerenommeerde theaterbedrijven en -gezelschappen. Hierdoor loop je stage op bijzondere plaatsen. Technici hebben jaarlijks een externe stage. Of je stage nu bij het eigen theatergezelschap is of extern is, je doet hoe dan ook veel praktijkervaring op.

Jouw toekomst

Met het diploma Podium- en Evenemententechniek kan je aan de slag in het werkveld van de theaters, evenementen en (pop)podia. Na het doorlopen van het Excellentiejaar kun je ook aan de slag als Technisch Producent. Afhankelijk van je gekozen profiel kun je werken als:

  • Lichttechnicus
  • Geluidstechnicus
  • Podiumtechnicus

Doorgroeien

Veel van onze studenten kiezen ervoor om zich verder te ontwikkelen aan een van de hbo-theateropleidingen in Nederland. Ze weten inmiddels waar hun interesses en kwaliteiten liggen. Je kunt ervoor kiezen om je na de MBO Theaterschool verder te ontwikkelen aan een hbo-opleiding. Er zijn aantal hbo-opleidingen die in het verlengde liggen van de opleiding Technicus:

  • Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Amsterdam
  • HKU hogeschool voor de kunsten, Utrecht
  • Willem de Kooning Academie, Rotterdam
  • Royal Welsh college of music and drama in Cardiff, Engeland
  • Royal Central School of Speech & Drama in Londen, Engeland

Acteur lesprogramma - acteur

Lesprogramma

Technicus (Podium– en Evenemententechniek, Podium & Rigging) is een vierjarige mbo…

Lees meer

studenten

Procedure en kosten

Het wettelijk verplichte lesgeld voor jongeren vanaf 18 jaar…

Lees meer

Acteur docententeam - acteur

Docententeam

Alle docenten van de MBO Theaterschool zijn naast hun docentschap actief als…

Lees meer

Schrijf je nu in voor de opleiding Technicus!

 

Inschrijven