Technicus

Technicus

Jouw hart gaat sneller kloppen van techniek. Je bent gefascineerd door licht, geluid en de nieuwste technologieën. Het lijkt je fantastisch om samen met een regisseur een voorstelling tot leven te brengen in een theater. Of om een band te laten knallen op het podium. Misschien zie je jezelf in de studio achter de knoppen aan het mixen en masteren. Of breng je mensen in vervoering door middel van licht, projectie en/of videomapping.

Bij de opleiding Technicus (Podium- en Evenemententechniek) word je in drie jaar opgeleid tot technicus in geluid of licht met de mogelijkheid om je in een extra Excellentiejaar te verdiepen in podium en rigging. Natuurlijk leer je hoe je de technische apparatuur moet bedienen, maar op de MBO Theaterschool leer je vooral hoe je de apparatuur kunt inzetten om iets ‘te maken’. Hoe je een verhaal vertelt met techniek. Na je opleiding ben je een creatieve technicus die ideeën weet vorm te geven op een podium.

“Een theatertechnicus is ook een theatermaker”

Passie & doorzettingsvermogen

De MBO Theaterschool leidt open, maatschappelijk betrokken jonge mensen op die boeiend zijn om naar te kijken en luisteren. Tijdens je opleiding moet je je open durven stellen voor nieuwe ervaringen en onbekende werelden. Durven te stralen én te falen. Jij bent immers de regisseur van je eigen leren en leven. Je hoeft dan ook niet alles te kunnen als je begint. Maar je moet wel alles uit jezelf en de opleiding willen halen, een enorme drive hebben. Daarbij mag je van je docenten verwachten dat zij alles uit zichzelf halen om jou te voeden, inspireren, bevragen en uit te dagen. Samen zoeken jullie naar antwoorden op vragen als Wie ben ik, wat wil ik bereiken en hoe kom ik daar? Beleving, passie, nieuwsgierigheid, zelfdiscipline, ondernemingsgeest en zelfvertrouwen zijn dé factoren om te ontwikkelen en leren.

Klik hier voor de toelatingseisen voor de opleiding Technicus.

Theaterschool

Dé plek waar acteren, techniek en vormgeving samenkomen!

Meer informatie

techniek-10

Lesprogramma

Technicus (Podium– en Evenemententechniek, Podium & Rigging) is een vierjarige mbo-opleiding op niveau 4…

Lees meer

studenten

Procedure en kosten

Het wettelijk verplichte lesgeld voor jongeren vanaf 18 jaar…

Lees meer

Docententeam

Alle docenten van de MBO Theaterschool zijn naast hun docentschap actief als..

Lees meer

Schrijf je nu in voor de opleiding Technicus!

 

Inschrijven