KRABBEN

Met trots presenteren wij onze nieuwe afstudeerlichting.
Vier jaar hebben zij gestudeerd aan de MBO Theaterschool op een van onze opleidingen Podium- en Evenementen Techniek, Theatervormgeving of Artiest. De afgelopen jaren hebben zij in verschillende samenstellingen voorstellingen gemaakt. Vanaf seizoen 2015-2016 waren zij als jonge acteurs, kostuumontwerpers, decorontwerpers, theatertechnici, geluid- en lichtontwerpers verbonden aan ons eigen theatergezelschap onder de naam TG Vers Vlees. In dit gezelschap werkte zij aan verschillende theatervoorstellingen, die een verbintenis aangingen met actuele en maatschappelijke onderwerpen. En dit is hun laatste…

Speellijst & tickets

Maandag 5 juni
(première)
20.30 uur
Rotterdamse Schouwburg
Klik hier om tickets te reserveren voor de première

Dinsdag 6 juni
20.30 uur
Rotterdamse Schouwburg
Klik hier om tickets te reserveren voor de voorstelling op 6 juni

Woensdag 21 juni
20.30 uur
Hofpleintheater
Klik hier om tickets te reserveren voor de voorstelling op 21 juni

Zondag 18 juni
Festival aan de Maas

Blijf via de Facebookpagina van Festival aan de Maas op de hoogte van de laatste updates.

 

 

 

Cast

Andrea Vermeer
Berber Brouwer
Bradley Groffen
Gillian de Jong
Ghislaine van IJperen
Gwendy Gomes
Jamie Huisman
Laura Schouls
Liz Laarman
Marlotte Frowijn
Mea-ly Verhoef
Naomé Velázquez González
Remy Djasmo
Rik van der Loos
Romana van der Zwan
Serena van der Heide
Yverna Herz

Crew

Regie
Wieke ten Cate

Regie assistentie
Jantien Fick

Techniek
Bruno van der Stel
Lars Stokdijk
Merlin de Charon de Saint Germain
Michiel Struijk (stage manager)

Begeleiding Techniek
Jelle van der Holst
Maarten Besseling
Roy Schrauwen

Vormgeving
Bram Willemstijn
Lara Struik
Merle Kooiman
Nieke Tange
Robin Langendijk

Begeleiding Vormgeving
Marieke van Veen

Productie
Anouk Wognum

KRABBEN

In een wat vervallen flat op een onbelangrijke plek wonen ogenschijnlijk onzichtbare mensen.
Elke dag staan ze op, draaien ze de kraan open, zetten ze koffie, praten ze met elkaar en gaan ze weer naar bed.
Van een kleine afstand lijken hun levens op elkaar.
Toch zijn de buren ontevreden met zichzelf, bang voor elkaar en hopen ze op een andere toekomst.
De verandering dient zich aan in de vorm van gelukzoeker Camille, die besluit een kunstgalerie te openen waar kortgeleden het buurtcafé de Spiegel nog zat. Camille gelooft dat mensen een beetje mooier worden van kunst, maar of dat ook zo is op de Van Gennipstraat zal in de weken die volgen blijken.

Op basis van onderzoek, improvisaties en gesprekken met de vierdejaars studenten van de MBO theaterschool schreef Wieke ten Cate de theatertekst KRABBEN, een knoopwerk waarin je op drie momenten, in vijf kamers, twintig mensen ziet die krampachtig proberen hun leed achter de voordeur te verbergen.

Over de regisseur

Wieke ten Cate (1986) is een theatermaker die vertrekt vanuit de realiteit. Haar nieuwsgierigheid stuurt haar letterlijk de straat op en ze is in staat om bij mensen uit alle hoeken van de samenleving uitzonderlijke en schurende verhalen te vinden. De ogenschijnlijk niet succesvolle mens vormt vrijwel altijd het uitgangspunt voor haar onderzoek en zijn de helden in haar werk. Zo maakte ze in 2011 haar eerste documentaire voorstelling over afvalwerkers op een immense vuilstort. In de afgelopen jaren regisseerde ze verschillende voorstellingen als: Arbeid adelt over lopendebandmedewerkers uit de Prodentfabriek die ontslagen werden, Winnen is belangrijker dan meedoen over geweld en waarom we daar zo graag naar kijken en Listening to lounge music, sitting in front of a fire met vijf actrices uit Oekraïne over vrouwbeeld.

Momenteel bereid ze de jongerenvoorstelling Outlaw voor over de vraag wat armoede in Nederland echt is, die in het najaar 80 keer gaat spelen.
Naast het regisseren van voorstelling schrijft Wieke voor mister Motley over kunst en het dagelijks leven en is ze bezig met de oprichting van het collectief Panthers in the snow, met haar tweelingzus die uit de beeldende kunst komt waarin ze interventies maakt voor Oerol, Holland Festival en Museumn8.