Artiest

Artiest

“Verder kijken dan je eigen wereld”

Wil je acteren? Spelen en zingen op het toneel? Wil je ontdekken welk genre bij jou past? Ben je nieuwsgierig naar werelden die je nog niet kent? Dan is de opleiding Artiest (Acteur & Musicalperformer) iets voor jou!

Waaróm wil je acteren, wat wil je vertellen, hoe maak je echt contact met het publiek? Door antwoorden te vinden op deze vragen proberen we je meer inzicht te geven in jou als acteur. In drie jaar ontwikkel je je eigen basis voor de hoofdvakken Spel, Dans en Zang, krijg je de ruimte om veel te spelen en werk je samen met professionals binnen de MBO Theaterschool en op stageplekken. Ervaren en bevlogen docenten inspireren en dagen je uit. En dwingen je verder te kijken dan je eigen wereld.

Jonathan: “Op deze school heb ik mijzelf leren kennen. Dit is zo’n plek waar je je veilig voelt, waar je helemaal jezelf kunt zijn. Pas dan kun je veel uit je zelf en uit de mensen om je heen halen.”

Passie & talent

De MBO Theaterschool gaat en staat voor het opleiden van open jonge mensen die “eigen” zijn en boeiend om naar te kijken en luisteren. De opleiding is een de brug tussen het vmbo en de hbo-theateropleidingen. Die brug slaan wij door studenten de tools te bieden om hun talent vorm te geven. De studenten zijn daarbij regisseur van hun eigen leren en leven. Wij verwachten dat studenten alles uit zichzelf en uit onze opleidingen halen. Daarbij mogen ze van docenten verwachten dat zij alles uit zichzelf halen om hen te voeden, inspireren, bevragen en uit te dagen. Als school zullen we meebewegen, ontwikkelen en groeien en daarnaast maken we de verbinding tussen het toekomstige werkveld, de hbo-kunstopleidingen en datgeen wat er gevraagd wordt van onze studenten. Beleving, passie, nieuwsgierigheid, zelfdiscipline, ondernemingsgeest en zelfvertrouwen zijn dé motoren om te ontwikkelen en leren.

In het derde jaar word je acteur bij het theatergezelschap Vers Vlees en werk je intensief samen met je medestudenten van de andere opleidingen aan eigen producties.

Klik hier voor de toelatingseisen voor de opleiding Artiest.

Kom 20 januari 2018 (10:00-16:00) naar onze open dag aan de Pieter de Hoochweg 222. Klik hier voor meer info.

Meer informatie

artiest-9

Programma

De opleiding Artiest (Acteur & Musicalperformer) is een driejarige mbo-opleiding op niveau 4..

Lees meer

studenten

Procedure en kosten

Vanaf 18 jaar wettelijk verplicht lesgeld in studiejaar 2015-2016 was..

Lees meer

Docenten team

Alle docenten van de MBO Theaterschool zijn naast hun docentschap actief als..

Lees meer

Schrijf je nu in voor de opleiding artiest!

 

Inschrijven